REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelis, pasak buvusio šio šalies premjero Ehudo Olmerto (Ehud Olmert), neturėtų prieštarauti Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos sprendimui suteikti Palestinai neprisijungusios valstybės stebėtojos statusą.

REKLAMA
REKLAMA

"Sąžiningai pasakius, aš nesu tikras, ar buvo priežasčių atmesti atitinkamą palestiniečių savivaldos prašymą", - teigė jis.

REKLAMA

E. Olmertas sakė buvęs "labai nustebintas" Izraelio vyriausybės veiksmų, kai ji po balsavimo paskelbė apie naujų butų žydų naujakuriams statybą Vakarų krante ir Rytų Jeruzalėje. Toks pareiškimas esą supykdė Izraelio atžvilgiu geranoriškai nusiteikusias JAV.

E. Olmertas pareiškė, kad trečiadienį paskelbs, ar dalyvaus pirmalaikiuose Izraelio parlamento rinkimuose sausio 22-ąją. Jis pastaruoju metu neatmetė galimybės sudaryti opozicinį frontą ministrui pirmininkui Benjaminui Netanjahu (Benyamin Netanyahu). Nors B. Netanjahu valdančioji koalicija šiuo metu pirmauja apklausose, E. Olmertas vertinamas kaip rimtas dešiniojo premjero priešininkas.

Teismas Jeruzalėje rugsėjį nuteisė E. Olmertą vienerių metų lygtine bausme dėl korupcijos tuo metu, kai jis buvo pramonės ir prekybos ministras (2003-2006). Dėl kaltinimų E. Olmertas 2008 metų rugsėjį atsistatydino iš vyriausybės vadovo posto ir "Kadima" partijos pirmininko pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų