REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Skujytė – tarp planetos reitingo lyderių

Lietuvos sporto universiteto (LSU) lengvaatlečiams šie metai buvo permainingi: netrūko ir pergalių, ir nusivylimų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio daugiakovės (septynkovės ir penkiakovės) rungties reitinge Austra Skujytė užima trečiąją vietą (1337 reitingo taškai). Mūsų šalies atletė reitinge lenkia ukrainietę Nataliją Dobrinską ir kitas tituluotas sportininkes.

REKLAMA

Šiemet A. Skujytė Stambule (Turkija) vykusiame pasaulio uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionate iškovojo bronzos medalį, o Londono olimpinėse žaidynėse buvo penkta. Ne vienos rungties asmeninius rekordus gerinusi sportininkė yra ant aukščiausio laiptelio tarp visų šalies lengvaatlečių. Reitingo viršūnėje - Londono olimpinių žaidynių čempionė britė Jessica Ennis (1444 tšk.).

Šiais metais Europos vicečempionu Helsinkyje (Suomija) tapęs šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys reitinge - 26-oje vietoje. LSU magistrantas turi 1180 taškų. Pirmauja rusas Ivanas Uchovas (1387 tšk.).

REKLAMA
REKLAMA

LSU magistras Rytis Sakalauskas 100 m ( 50 m -55 m - 60m) sprinterių klasifikacijoje užima 51-ąją vietą (1167 tšk.). Pasaulio uždarų patalpų čempionate jis užėmė 9-ąją vietą, o dėl traumos nepavyko sėkmingai pasirodyti olimpinėse žaidynėse ir Europos čempionate.

Vis dėlto sportininkas džiugino įvairiuose lengvaatlečių turnyruose. Reitingo viršūnėje - daugkartinis olimpinis ir pasaulio čempionas jamaikietis Usainas Boltas (1464 tšk.).

LSU magistrė Sonata Tamošaitytė 100 m (50 m - 55 m - 60 m) barjerinio bėgimo reitinge - 53-ioje vietoje. Ji turi 1174 taškus, o šios rungties reitingo viršūnėje jau ne vieną mėnesį yra olimpinė ir pasaulio čempionė Sally Pearson iš Australijos ( 1417 tšk.). Šiais metais Sonata sužibėjo Stambule vykusiame Pasaulio uždarų patalpų čempionate, kai 60 m barjerinio bėgimo rungtyje užėmė ketvirtąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

LSU studentas disko metikas Andrius Gudžius - tarp 50 stipriausių savo rungties atletų. Jis turi 1123 taškus ir yra 42-as. Dukart olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna su 1319 taškais - ketvirtas, o pirmauja olimpinis čempionas vokietis Robertas Hartingas (1367 tšk.).

LSU magistras šuolininkas į tolį Povilas Mykolaitis, kartu su kitu mūsų šalies atletu Dariumi Aučyla, turi 1122 taškus ir užima 54-ąją vietą. Reitingo lyderis- olimpinis vicečempionas australas Mitchelas Wattas.

„Nors sezonas buvo permainingas, džiaugiuosi, kad mūsų universiteto lengvaatlečiai yra tarp geriausių pasaulio sportininkų. Austra Skujytė dar niekada nebuvo taip aukštai pakilusi reitinge. Ji šiemet gerino savo asmeninius pasiekimus atskirose rungtyse, taip pat septynkovėje Londono olimpinėse žaidynėse bei penkiakovėje pasaulio čempionate Stambule.

Šiais metais atletė iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalį, Londono olimpinėse žaidynėse buvo netoli prizininkių. Visi puikiai prisimenate, kodėl nepavyko iškovoti medalio. Rytis Sakalauskas buvo geros sportinės formos, tačiau patyrė traumą Europos čempionate Helsinkyje. Tai jam sutrukdė pasiekti geriausią rezultatą Londone. Tikiu, kad Ryčiui kitas sezonas bus sėkmingesnis“,- teigė Lietuvos nusipelnęs treneris, LSU sporto prorektorius prof. Aleksas Stanislovaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų