REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šią savaitę įvyko virtualaus edukacinio žaidimo tolerancijai ugdyti „Pažink“ finalas. Jame varžėsi geriausi keturių žaidimo savaičių dalyviai, kurie bandė kuo greičiau atsakyti į klausimus apie žmogaus teises, diskriminaciją ir ją patiriančias visuomenės grupes. Po finalo paaiškėjo, kad pirmoji vieta ir planšetinis kompiuteris „iPAD“ atiteko 24 m. vilnietei Renatai Kochančikaitei. Vertėja ir IT paslaugų centro konsultante dirbanti mergina į 20 žaidimo klausimų atsakė vos per 40 s.

REKLAMA
REKLAMA

„Laimėti padėjo žinios, kurias įgijau studijuodama skadinavistiką, – per paskaitas dažnai diskutuodavome lygybės, emigracijos ir kitais socialiniais klausimais, – pasakoja R. Kochančikaitė. – Žaidimas paskatino atkreipti dėmesį į dalykus, apie kuriuos dažnai net nesusimąstome.“

REKLAMA

Antrąją vietą užėmė Aurimas Baušys. Jis į žaidimo klausimus atsakė per 50 s. ir laimėjo 4 dienų poilsį bei pramogas „Snow arenoje“ Druskininkuose. Nuo jo viena sekunde atsiliko VGTU bioinžinerijos studentas Juozas Masiulis, kuriam atiteko trečioji vieta ir skrydis oro balionu. Tris papildomus prizus – grotuvus „iPOD” – laimėjo teisės studentas Justinas Baranovas, žemėtvarkos studentė Živilė Riaukaitė ir programuotojas Aleksej Rosov.

REKLAMA
REKLAMA

Į žaidimo finalą, kuris vyko projekto „C.A.F.E.: keisk požiūrį – siek lygybės“ baigiamosios konferencijos metu, atvyko ne visi atrinkti žaidėjai, todėl jo organizatoriai paskelbė papildomą žaidimą ketvirtajam grotuvui „iPOD“ laimėti. Jis vyks iki š. m. gruodžio 5 d. internetu www.zaidimas.pazink.org.

„Šį kartą laimėtoją rinksime burtų keliu, o ne pagal atsakyti į klausimus skirtą laiką, – sako Henrika Varnienė, žaidimą organizuojančio „Lietuvos neįgaliųjų forumo“ administracijos direktorė. – Siekiame, kad žaidime aktyviai dalyvautų ir laimėtų ne tik jaunimas, bet ir senjorai, lėčiau mąstantys ar mažesnius darbo kompiuteriu įgūdžius turintys gyventojai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi, kurie nesiekia laimėti prizų, tačiau nori pasitikrinti žinias ir daugiau sužinoti apie diskriminaciją dėl lyties, rasės ar etninės priklausomybės, amžiaus, negalios, religijos ar įsitikinimų, seksualinės orientacijos, galės žaisti „Pažink“ visą gruodžio mėn.

Žaidimas „Pažink“ yra viena iš projekto „C.A.F.E.: keisk požiūrį – siek lygybės“ veiklų, kurias finansuoja Europos Komisija pagal Europos Bendrijos bendrojo užimtumo ir socialinio solidarumo programą PROGRESS (2007–2013) ir LR valstybė. Projektą įgyvendino Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba ir Nacionalinis lygybės ir įvairovės forumas.

Užsakymo. nr. 2647

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų