REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šokių projekto dalyvė Irma Jurgelevičiūtė tvirtina esą nekalta ir nenori mokėti 10 tūkstančių litų baudos

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas atvertė nuteistos Irmos Jurgelevičiūtės apeliacinį skundą, kuriuo prašoma bylą grąžinti nagrinėti iš naujo, mat Vilniaus 2-osios apylinkės teismas, jos nuomone, buvo šališkas ir padarė eilę pažeidimų.

REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas ėmėsi nagrinėti šokių projekto dalyvės „Šok su manimi“ Irmos Jurgelevičiūtės skundą kuriuo prašoma bylą grąžinti nagrinėti iš naujo pirmosios instancijos teismui, nes anksčiau paskelbtas nuosprendis yra nekokybiškas ir nesuprantamas, o proceso metu padaryta aibė pažeidimų, liko neapklausta liudytojų dalis.

Nuteistoji pažėrė priekaištų jos bylą nagrinėjusiam teisėjui Audriui Cininui. Esą jis buvo šališkas, nes nusišalino nuo bylos nagrindėjimo, tačiau jo nepatvirtinus teismo pirmininkė vis tiek buvo priversta nagrinėti bylą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, I. Jurgelevičiūtės advokatas prašė teismo kreiptis į Konstitucinį teismą, tačiau jo prašymas buvo atmestas kaip nepagrįstas.

Po to, kai buvo pateikti visi prašymai, teismas ėmėsi nagrinėti skundą. Kadangi nutarta iškviesti kai kuriuos liudytojus, į salę iškviesta nukentėjusioji aktorė Ineta Stasiulytė bei buvusio Ūkio ministro Kęstučio Daukšio žmoma Eirida Daukšienė, kuri paprašė remtis jos ankstesniais parodymais.

Į salę užsukusi I. Stasiulytė teigė nesuprantanti, kodėl buvo iškviesta į teismą, todėl jos parodymai buvo perskaityti iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismas paaiškino, jog aktorę iškvietė norėdamas išsiaiškinti, kaip jos kosmetinė atsidūrė I. Jurgelevičiūtės bute Kaune.

I. Jurgelevičiūtės teigimu, I. Stasiulytė žinojo, kad ji turinti jos kosmetinę, kuri buvo sudėta maiše su kitais daiktais. Krepšius su visais daiktais, anot nuteistosios, jai įteikė administratorė. Vėliau I. Jurgelevičiūtė visus daiktus atnešė į studiją, tačiau kosmetinę buvo pamiršusi namie.

Ją aptiko per kratą kriminalistai, ieškantys vogtų daiktų I. Jurgelevičiūtės namuose esančiuose Kaune.

REKLAMA

Vėliau, anot I. Jurgelevičiūtės ji pasakė I. Stasiulytei turinti jos kosmetinę, tačiau aktorė teismui teigė negirdėjusi, jog kažkas rado jos kosmetinę.

Prieš kelerius mėnesius Vilniaus antrosios instancijos teismas nuteisė I. Jurgelevičiūtę ir skyrė jai mokėti 10 530 litų baudą. Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad I. Jurgelevičiūtė pagrobė svetimą turtą, kurio vertė yra beveik penki tūkstančiai litų.

Šokių projekto metu I. Jurgelevičiūtė apkaltinta iš kolegų vogusi įvairius daiktus, kosmetiką ir pinigus. Nukentėjusieji teisiamosios būklę apibūdino kaip keistą ir neadekvačią.

REKLAMA

Advokatas mėgino prašyti teismo atlikti ginamosios psichologinę psichiatrinę ekspertizę, tačiau prašymas buvo atmestas tikinant, jog I. Jurgelevičiūtė suvokia savo veiksmus.

Moteris sulaikyta studijoje su įkalčiais. Teisme rodyta vaizdo medžiaga šokiravo daugelį, nes ten buvo matyti, kaip I. Jurgelevičiūtė rausiasi daiktuose ir slepia po savo drabužiais.

Pirmą kartą išgirdusi nuosprendį, jog išvengė kalėjimo gulto, nuteistoji apsiverkė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų