REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskininkuose eglutės įžiebimu startavo kalėdinių renginių maratonas. Tačiau pagrindiniu šventinio periodo akcentu taps kalėdinių eglučių parkas, kuris jau ateinantį šeštadienį bus įrengtas Senųjų gydyklų parke. Savo eglutes puošti kviečiami kurorte veikiančių sanatorijų, viešbučių, SPA centrų ir kitų įmonių kolektyvai.

REKLAMA
REKLAMA

„Eglučių parke puikuosis tiek tradiciniu šventiniu apdaru papuoštos žaliaskarės, tiek originalios kalėdinės instaliacijos – juk kiekvienas Kalėdų eglutę įsivaizduoja skirtingai. Tai puiki galimybė kolektyvams susitelkti, ir pademonstruoti savo kūrybiškumą idėjų varžytuvėse, nes gražiausių eglučių autoriai bus apdovanoti, o kokios Kalėdos be linksmų šventinių dainų? Jos visą laiką skambės Kalėdinių eglučių parke“, – pasakoja Druskininkų kultūros centro direktorė Rima Viniarskaitė.

REKLAMA

Gražiausiai eglutę papuošęs kolektyvas bus apdovanotas tradiciniame padėkos renginyje, kurį kasmet sausio mėnesį organizuoja Druskininkų savivaldybė. „Šiame padėkos vakare tradiciškai pagerbiami geriausi metų projektai, renginiai, sėkmingai dirbantys verslininkai, nusipelnę druskininkiečiai. Kuri kalėdinio parko eglutė gražiausia, spręs patys miestiečiai bei speciali komisija. Tikimės, kad šis eglučių parkas taps gražia tradicija, kasmet didės ir plėsis“, – tvirtina Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Šiemet visą gruodžio mėnesį Druskininkuose vyks beveik keturios dešimtys įvairiausių šventinių renginių, veiks oficialus Kalėdų senelio paštas. „Renginiai bus patys įvairiausi, nes orientuojamės į įvairiausių skonių ir poreikių žmones. Pavyzdžiui, melomanai galės pasiklausyti pačių įvairiausių žanro koncertų: nuo klasikos iki džiazo, nuo populiariosios muzikos ir sakralinės. Malonių ir įsimintinų akimirkų patirs visi: vaikai ir suaugusieji, vietiniai ir atvykusieji iš kitų miestų ar net kitų šalių, ekstremalaus bei aktyvaus laisvalaikio mėgėjai ir norintys gražiausias metų šventes sutikti ramiai, jaukiai, niekur neskubant. Šventinis laikotarpis Druskininkuose visuomet ypatingas: daug šviesos, muzikos, šilumos, šypsenų, visi rūpesčiai kažkur dingsta “, – teigia R. Viniarskaitė. Pasak jos, iš kelių dešimčių kalėdiniu laikotarpiu Druskininkuose vykstančių renginių galima būtų išskirti jau beveik 40 metų mieste vykstantį Lietuvos nacionalinės filharmonijos Valstybinio Vilniaus kvarteto koncertą ir jau ne pirmus metus mieste vykstančią socialinę akciją „Gerumo Angelo Kalėdos Druskininkuose“. Jos metu prie pramogų aikštėje esančios kalėdinės eglutės yra verdama sriuba, kuri dalijama nemokamai, veikia šventinė mugė, koncertuoja įvairūs atlikėjai, taip pat renkamos aukos. Praėjusiais metais surinktos lėšos buvo skirtos sunkiai segantiems Druskininkų vaikams, šiemet planuojama gerumu pasidalinti ir smagių kalėdinių staigmenų surengti miesto daugiavaikėms šeimoms. Šiemet, kaip ir kasmet naujųjų metų naktį, vidurnaktį Druskininkų dangų nušvies įspūdingas fejerverkas. Pasak R. Viniarskaitės, į kurortą atvykę poilsiautojai dažnai atkreipia dėmesį į tai, kad Druskininkuose puošiama ne iš miško atvežta nukirsta, o čia pat centrinėje aikštėje daugiau nei trisdešimt metų auganti eglė. Šiemet praleisti šventinį laikotarpį Druskininkuose planuoja rekordinis turistų skaičius ir jau kelias savaites rasti vietą nakvynei – sudėtinga. Pasak Druskininkų mero R. Malinausko, turistų skaičius Druskininkuose per didžiąsias metų šventes visuomet išauga, tačiau šiemet jų bus itin gausu. Daugiau kaip pusė jų užsieniečiai, atvyksiantys iš Lenkijos, Rusijos, Vokietijos, Baltarusijos ir Skandinavijos šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų