REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prašymas naujajam Seimui – išsiaiškinti, ar generalinis prokuroras Darius valys nepamynė visuomenės interesų ir nesulaužė priesaikos. Jei taip padarė, surengti jam apkaltą.

REKLAMA
REKLAMA

Tokio prašymo autorius – Generalinės prokuratūros viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras Kęstutis Vagneris, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Šis pareigūnas kreipėsi į Seimą siūlydamas sudaryti komisiją ir nuspręsti, ar rengti apkaltą jo viršininkui – generaliniam prokurorui D.Valiui.

K.Vagnerio manymu, D.Valys neteisėtai naudoja valstybės lėšas, netinkamai organizuoja prokuratūros darbą, o asmeninius ar grupinius interesus iškelia aukščiau už visuomenės interesus. Tokie pažeidimai sudaro prielaidų teigti, kad D.Valys sulaužė duotą priesaiką.

K. Vagneris turi surinkęs gausybę informacijos apie galimai D.Valio padarytus teisės pažeidimus.

Pirmoji apkalta

Iki šiol dar nė vienam generaliniam prokurorui nebuvo pradėta apkaltos procedūra, K. Vagneris įsitikinęs, kad tokią galimybę numato įstatymai.

REKLAMA
REKLAMA

Dar 2004 metais Konstitucinis teismas išaiškino, jog būtina galimybė pašalinti iš pareigų visus valstybės pareigūnus, kurie pažeidžia teisę ir asmeninius ar grupinius interesus iškelia virš visuomenės intereso, savo veiksmais žemina valstybės valdžią.

Galimybę atleisti generalinį prokurorą iš pareigų numato ir Prokuratūros įstatymas – tuo atveju, kai prokuroras nesilaiko teisės aktų reikalavimų ir taip sulaužo priesaiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų