REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsėjant kalboms apie didelius bankų kortelių įkainius Lietuvos bankas (LB) paskelbė kitą savaitę kviesiantis didžiąsias Lietuvos verslininkų asociacijas į susitikimą aptarti su įkainiais susijusių klausimų. Vieni verslininkai grasina, kad jei nebus rastas sutarimas su bankais, jie taip pat prisidės prie protestuojančiųjų, tačiau yra ir tokių, kurie dideliais įkainiais nesiskundžia.

REKLAMA
REKLAMA

Nepatenkinti ir Europoje

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) vadovė Evalda Šiškauskienė sakė pritarianti Lietuvos naftos produktų prekybos (LNPP) įmonių asociacijos, Lietuviškų degalinių sąjungos (LDS) ir kai kurių Lietuvos elektroninės prekybos asociacijos narių nuomonei dėl didelių įkainių. Pasak pašnekovės, kortelių mokesčių klausimas aktualus ir kitose Europos valstybėse.

REKLAMA

„Aptarnavimo kortelės mokesčiai yra labai dideli ir aišku, kad nesame patenkinti. Ne tik Lietuvoje, esu ir Europos viešbučių ir restoranų asociacijoje ir visoje Europoje yra ta pati problema, visi yra nepatenkinti dideliu aptarnavimo mokesčiu“, – sake E. Šiškauskienė.

Ji pridūrė tikinti, kad ateinantį trečiadienį pavyks rasti sutarimą su Lietuvos bankais, tačiau jei to padaryti nepavyktų, esą LVRA taip pat prisijungtų prie iki šiol nepasitenkinimą išreiškusių įmonių ir klientus skatintų atsiskaityti grynaisiais.

REKLAMA
REKLAMA

Įkainiai netrukdo

Vis dėlto, „Coffe Inn“ kavinių tinklo, kuriame neseniai įdiegta galimybė atsiskaityti banko kortelėmis, vadovas Nidas Kiuberis sako, kad tokią galimybę įdiegė dėl pasikeitusių sąlygų rinkoje ir gero sandorio su banku bei kol kas prie protestuojančių įmonių prisijungti neketina.

„Kava kainuoja iki dešimties litų ir paprastai perkama už kišenpinigius, todėl anksčiau laikėmės pozicijos, kad mums kortelių aparatų nereikia. Be to, anksčiau aptarnavimas kortele buvo gerokai lėtesnis, – pasakojo N. Kiuberis. – Tačiau kai išsiplėtėme, bankai su mumis pradėjo kitaip kalbėti, pagerėjo verslo aplinka ir nusprendėme įdiegti šią galimybę.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovas pridūrė, kad atidžiai išsirinko banką ir išsiderėjo geras sąlygas, todėl nereikės branginti kavos ir dėl kortelių mokesčių kelti kavos kainos ir kol kas jungtis prie sukilusių prieš bankus įmonių neketina.

Ekonomika.lt primena, kad penktadienį nepasitenkinimą prieš didelius įkainius atsiskaitant banko kortelėmis pareiškė LNPP ir įmonių asociacija ir LDS. Praeitą savaitę dėl didelių įkainių sukilo Lietuvos elektroninės prekybos asociacija. Nepasitenkinimą išreiškė ir Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija.

Ateinantį trečiadienį LB į susitikimą aptarti su įkainiais susijusių aktualijų kviečia LNPP, LDS, LVRA Lietuvos elektroninės prekybos, prekybininkų ir bankų asociacijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų