REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tre­čia­die­nio va­ka­rą Šiau­lių „Rū­tos“ šo­ko­la­do mu­zie­ju­je į bai­gia­mą­jį dien­raš­čio „Šiau­lių kraš­tas“ il­ga­ka­sių kon­kur­so ren­gi­nį rin­ko­si il­giau­sių plau­kų sa­vi­nin­kės su ma­mo­mis, tė­čiais, se­su­tė­mis ir drau­gė­mis. Kve­piant sal­dai­niams ir gi­lių ka­vai bu­vo ren­ka­mos nu­ga­lė­to­jos. Ab­so­liu­čios nu­ga­lė­to­jos plau­kų il­gis – net 131 cen­ti­met­ras.

REKLAMA
REKLAMA

Fi­na­le – try­li­ka da­ly­vių

Per du mė­ne­sius su­lau­kė­me 76 da­ly­vių. 28 – Šiau­lių mies­to ir ra­jo­no il­ga­ka­sės, 17 iš Pak­ruo­jo, 11 iš Jo­niš­kio, 7 iš Kel­mės, 6 iš Rad­vi­liš­kio ir 3 iš Ak­me­nės. Da­ly­va­vo il­ga­ka­sių iš Pa­ne­vė­žio bei Vi­sa­gi­no, dvi iš Pas­va­lio ra­jo­no.

REKLAMA

Kon­kur­se kvies­ti da­ly­vau­ti ne jau­nes­ni nei 6 me­tų il­gap­lau­kiai ir il­ga­ka­sės. 9 da­ly­vės bu­vo jau­nes­nės, bet jų plau­kai, pa­gal kon­kur­so są­ly­gas, – ne trum­pes­ni nei 40 cen­ti­met­rų. To­dėl fi­na­li­nia­me ren­gi­ny­je pa­dė­ka ir spe­cia­liu pri­zu – „Rū­tos“ šo­ko­la­di­ne eg­lu­te – ap­do­va­no­ta jau­niau­sia da­ly­vė – ket­ve­rių šiau­lie­tė Vai­di­lė Ster­ba­vi­čiū­tė (plau­kai 53 cen­ti­met­rų il­gio).

REKLAMA
REKLAMA

Kon­kur­se da­ly­va­vo ir dvi il­ga­ka­sių kla­sės: sep­ty­nios Kriu­kų (Jo­niš­kio ra­jo­no) pa­grin­di­nės mo­kyk­los tre­čios kla­sės moks­lei­vės ir aš­tuo­nios Žei­me­lio vi­du­ri­nės mo­kyk­los (Pak­ruo­jo ra­jo­no) tre­čio­kės. Joms skir­tos „Šiau­lių kraš­to“ pa­dė­kos. Žei­me­lio vi­du­ri­nės mo­kyk­los tre­čio­kė Bea­ta Ka­za­ke­vi­čiū­tė ta­po kon­kur­so fi­na­li­nin­ke 6–10 me­tų gru­pė­je.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kon­kur­se da­ly­va­vo ir trys se­su­čių po­ros, ku­rių net dvi sve­čia­vo­si kon­kur­so fi­na­le, mat po vie­ną se­se­rį iš kiek­vie­nos po­ros run­gė­si 16 me­tų ir vy­res­nių da­ly­vių gru­pė­je. Tai Do­vi­lė ir Auš­ra Nor­ku­tės iš Kel­mės bei Ais­tė ir Li­na Po­vi­lio­ny­tės iš Pak­ruo­jo. Do­vi­lė ir Ais­tė – kon­kur­so fi­na­li­nin­kės.

REKLAMA

Į fi­na­lą pa­te­ko ir 6–10 me­tų am­žiaus gru­pė­je var­žė­si pir­mo­ji kon­kur­san­tė – šiau­lie­tė Ga­bi­ja Ma­ri­ja Poš­kai­tė.

Mo­ni­kos plau­kai iki fi­na­lo „paau­go“ 11 cen­ti­met­rų

Fi­na­li­nio ren­gi­nio me­tu pir­miau­sia bu­vo ma­tuo­ja­mas vi­sų 12 fi­na­li­nin­kių – po ke­tu­rias iš kiek­vie­nos am­žiaus gru­pės - plau­kų il­gis. Nuo vir­šu­gal­vio, aukš­čiau­sio gal­vos taš­ko plau­kus ma­ta­vo Šiau­lių gro­žio ir so­lia­riu­mo stu­di­jos „Di­va­lis“ mar­ke­tin­go va­do­vė Re­na­ta Pet­raus­kie­nė ir įvaiz­džio di­zai­ne­rė Tat­ja­na Gro­mo­va.

REKLAMA

Be jų kon­kur­so ver­ti­ni­mo ko­mi­si­jo­je bu­vo „Rū­tos“ ko­mu­ni­ka­ci­jos pro­jek­tų va­do­vė Rū­ta Stan­ku­vie­nė, „Šiau­lių kraš­to“ vy­riau­sio­jo re­dak­to­riaus pa­va­duo­to­ja Lo­re­ta Klic­ner, rek­la­mos sky­riaus ve­dė­ja Da­lia Ši­diš­kie­nė, vie­na re­dak­ci­jos il­gap­lau­kių – re­por­te­rė Gin­ta­rė Va­luc­ky­tė ir kon­kur­so koor­di­na­to­rė Ma­ri­na Vi­soc­kie­nė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ko­mi­si­jai ne­ki­lo abe­jo­nių dėl ab­so­liu­čios kon­kur­so nu­ga­lė­to­jos. Ja ta­po 14-me­tė kel­miš­kė Mo­ni­ka Pau­laus­kai­tė. Jos plau­kų il­gis – net 131 cen­ti­met­ras.

Da­ly­vau­da­ma kon­kur­se ji mi­nė­jo 120 plau­kų il­gį. Paau­go? „Ma­tyt, ne nuo tos vie­tos ma­ta­vau“, – šyp­so­jo­si nu­ga­lė­to­ja.

Mo­ni­kai įteik­tas 300 li­tų ver­tės ke­lio­nių or­ga­ni­za­to­riaus „Bus­tu­ras“ do­va­nų če­kis ekskursijai.

REKLAMA

Plau­kų il­gis – dau­giau ne­gu met­ras

Ar­čiau­siai Mo­ni­kos bu­vo 10-me­tės šiau­lie­tės Do­mi­ny­kos Durs­ti­nai­tės plau­kai – 121 cen­ti­met­ras. Do­mi­ny­ka ta­po 6–10 me­tų gru­pės nu­ga­lė­to­ja. Do­va­na jai – 4 kvie­ti­mai į gruo­džio 18 die­ną Šiau­lių are­no­je vyk­sian­tį Di­džio­jo Ki­ni­jos cir­ko pa­si­ro­dy­mą.

REKLAMA

Šio­je gru­pė­je dar var­žė­si šiau­lie­tės Ga­bi­ja Ma­ri­ja Poš­kai­tė, Ves­ti­na Ra­ga­žins­kai­tė bei Bea­ta Ka­za­ke­vi­čiū­tė iš Žei­me­lio. Joms ati­te­ko – „Rū­tos“ sal­dai­nių rin­ki­nys „Lie­tu­vai­tė“. Be­je, 6–10 am­žiaus gru­pė­je da­ly­vių bu­vo dau­giau­sia – net 52.

11–15 me­tų gru­pės nu­ga­lė­to­ja iš­rink­ta Sau­lė Rim­ku­tė (113 cm) iš Ak­me­nės ra­jo­no, ku­rią ko­mi­si­ja iš­rin­ko po pa­pil­do­mos ap­žiū­ros – jos plaukai iš­si­sky­rė sto­riu ir gro­žiu. Jai ati­te­ku­si do­va­na – šiau­lie­čio fo­to­me­ni­nin­ko Sau­liaus Jan­kaus­ko fo­to­se­si­ja. Šios gru­pės fi­na­li­nin­kėms To­mai Bal­nio­ny­tei iš Pak­ruo­jo ra­jo­no ir šiau­lie­tei Gre­tai De­vei­ky­tei taip pat įteik­ta po sal­džią pa­dė­ką – „Lie­tu­vai­tę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

16 me­tų ir vy­res­nių am­žiaus gru­pė­je fi­na­le ne­pra­len­kia­ma bu­vo 52-ejų kel­miš­kė Vi­ta­li­ja Ku­čins­kie­nė, ku­rios plau­kai – 114 cen­ti­met­rų il­gio. Jai ati­te­ko gro­žio ir so­lia­riu­mo stu­di­jos „Di­va­lis“ pa­gal plau­kų ti­pą in­di­vi­dua­liai pa­rink­ta gro­žio pro­ce­dū­ra. Šios gru­pės fi­na­li­nin­kėms Do­vi­lei Nor­ku­tei, Ais­tei Po­vi­lio­ny­tei iš Pak­ruo­jo ra­jo­no ir to­liau­siai į Šiau­lius va­žia­vu­siai kon­kur­so da­ly­vei – 17-me­tei vi­sa­gi­nie­tei Skir­man­tei Gri­gai­tei do­va­no­ta po „Lie­tu­vai­tę“.

REKLAMA

Do­va­no­ta eks­kur­si­ja po Šo­ko­la­do mu­zie­jų

Il­ga­ka­sės ir jų ar­ti­mie­ji de­gus­ta­vo 18 rū­šių „Rū­tos“ ga­mi­nių, tarp jų – gi­lių ka­vos ir ran­kų dar­bo sal­dai­nių: krep­še­lių su le­van­dų žie­dais, pis­ta­ci­jo­mis, sal­dai­nių su „Mas­kar­po­ne“ sū­rio įda­ru „Pie­nės pū­kas“, pie­niš­ko šo­ko­la­do triu­fe­lių, bal­to­jo šo­ko­la­do sal­dai­nių su kar­čio­jo šo­ko­la­do kre­mo įda­ru „Vin­gis“ bei mar­ci­pa­ni­nių sal­dai­nių su grai­ki­niais rie­šu­tais.

REKLAMA

Vi­soms fi­na­li­nin­kėms do­va­no­ta eks­kur­si­ja po Šo­ko­la­do mu­zie­jų, ku­rios me­tu su­ži­no­jo, kaip šo­ko­la­dą ga­mi­no ma­jai ir ac­te­kai, kaip kei­tė­si šo­ko­la­das ir jo var­to­ji­mo tra­di­ci­jos. Iš­gir­do apie pir­muo­sius Lie­tu­vos šo­ko­la­do fab­ri­kus ir dau­giau su­ži­no­jo apie il­giau­siai ša­ly­je vei­kian­tį sal­dai­nių fab­ri­ką „Rū­ta“.

REKLAMA
REKLAMA

Nu­ga­lė­to­jos veik­la – įvai­ria­pu­sė

Ab­so­liu­ti kon­kur­so nu­ga­lė­to­ja Mo­ni­ka Pau­laus­kai­tė – vo­ka­lis­tė, šių me­tų 20-osios „Dai­nų dai­ne­lės“ lau­rea­tė, te­le­vi­zi­jos pro­jek­to „Lie­tu­vos ta­len­tai – 2011“ da­ly­vė. Jau ki­tą ry­tą po va­ka­ri­nio il­ga­ka­sių kon­kur­so fi­na­lo tie­sio­gi­nia­me LRT lai­dos ete­ry­je ji su dai­na pa­si­ro­dė kaip Mal­tos or­di­no sa­va­no­rė.

Mo­ni­ka pra­si­ta­rė, kad lai­mė­ti kon­kur­se ne­si­ti­kė­jo: „Ypač, kai atė­ju­si į fi­na­li­nį ren­gi­nį pa­ma­čiau tiek ma­žų mer­gai­čių įspū­din­gais il­gai plau­kais.“

14-me­tę ypač pra­džiu­gi­no kon­kur­so do­va­na – ke­lio­nė, nes di­džiau­sia jos aist­ra – ke­liau­ti ir fo­tog­ra­fuo­ti. „Bū­ti­nai įam­žin­siu do­va­no­tos ke­lio­nės aki­mir­kas“, – pla­na­vo nu­ga­lė­to­ja.

REKLAMA

Plau­kų už 100 do­le­rių ne­par­da­vė

16 me­tų ir vy­res­nių da­ly­vių gru­pės nu­ga­lė­to­ja Vi­ta­li­ja Ku­čins­kie­nė pa­sa­ko­jo tarp bend­raam­žių drau­gių ne­tu­ri nė vie­nos il­ga­ka­sės. Ko­dėl? „Ma­tyt, mo­te­rys il­gų plau­kų bi­jo dėl su­dė­tin­gos jų prie­žiū­ros. Tik­rai il­gai už­trun­ku, kol juos iš­si­plau­nu, su­si­šu­kuo­ju“, – pa­sa­ko­ja Vi­ta­li­ja.

Vis dėl­to kirp­ti plau­kų ji ne­ža­da, mat kar­tą jau ne­šio­jo trum­pą šu­kuo­se­ną: „At­si­bo­do. Man ap­si­lan­kius, vis gir­dė­jau kir­pė­jų rep­li­kas „Vėl „miš­kas“ atė­jo“. Ma­no plau­kai – sto­ri, lin­kę vel­tis, to­dėl jos tu­rė­jo su ma­ni­mi var­go. Da­bar pa­to­giau, kai juos su­si­tvar­kau pa­ti.“

Vi­ta­li­ja juo­kia­si pri­si­mi­nu­si vie­ną ke­lio­nę į Len­ki­ją, ku­rios me­tu gat­vė­je ją pa­ma­tę vo­kie­čių tu­ris­tai siū­lė net 100 do­le­rių už jos plau­kus.

REKLAMA

Da­ly­vės iš­si­sky­rė ap­ran­ga

6–10 me­tų gru­pės nu­ga­lė­to­ja Do­mi­ny­ka Durs­ti­nai­tė do­va­nų gau­tus kvie­ti­mus į cir­ką ža­da pa­nau­do­ti šei­mos pra­mo­gai: ren­gi­ny­je ap­si­lan­ky­ti su ma­ma Li­na Pu­lo­kai­te, 18-me­te se­se­ri­mi Ro­ber­ta ir mo­čiu­te.

Pir­mą kar­tą il­ga­ka­sių kon­kur­se da­ly­va­vu­si mer­gai­tė džiau­gia­si pa­klau­siu­si ra­gi­ni­mų ja­me su­da­ly­vau­ti. „Ne tik kla­sė­je, vi­so­je mo­kyk­lo­je nė­ra mer­gai­tės, il­ges­niais nei Do­mi­ny­kos plau­kais“, – šyp­so­jo­si jos ma­ma.

Be­je, ma­ma su duk­ra į kon­kur­so fi­na­lą atė­jo vil­kė­da­mos megz­to­mis su­kne­lė­mis. Sky­rė­si tik jų ap­ran­gos de­ta­lės: Do­mi­ny­ka pa­si­rin­ko ža­lius ak­cen­tus, ma­ma Li­na – rau­do­nus, rau­do­nų siū­lų bu­vo net jos ran­ki­nė. „Mėgs­tu mus taip vie­no­dai pa­puoš­ti šven­tėms“, – šyp­so­jo­si auk­sa­ran­kė ma­ma.

REKLAMA

Tarp da­ly­vių iš­si­sky­rė ir Gre­ta De­vei­ky­tė su ma­ma Gi­ta De­vei­kie­ne. Jas vie­no­do­mis megz­to­mis su­kne­lė­mis pa­puo­šė Gre­tos mo­čiu­tė Ja­ni­na De­vei­kie­nė. To­kių vie­no­dų komp­lek­tų ma­mos ir duk­ters spin­to­je yra ir dau­giau.

Sau­lės ka­są ga­li­ma sver­ti

11–15 me­tų gru­pės nu­ga­lė­to­ja Sau­lė Rim­ku­tė jau ne­be­sis­te­bi, kai par­duo­tu­vė­je ar gat­vė­je ją su­ti­kę ne­pa­žįs­ta­mi žmo­nės iš nuo­sta­bos su­sto­ja. Drą­ses­ni net pra­šo leis­ti pa­lies­ti jos plau­kus, nes sua­be­jo­ja, ar šie – tik­ri. Mer­gi­nos plau­kai ne tik il­gi, bet ir la­bai sto­ri.

„Vie­na su­tik­ta mo­čiu­tė, nu­si­kir­pu­si plau­kus, lin­kė­jo Sau­lei ne­kar­to­ti jos klai­dos“, – pri­si­mi­nė ma­ma Jo­lan­ta Rim­ku­vie­nė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų