REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ „Karštojoje temoje“ - žurnalisto Audriaus Bareišio straipsnis „Tikroji gerumo kaina“. Lietuvoje esančiuose 107 vaikų globos namuose auga 4 870 nepilnamečių. Šiems vaikams valstybė skiria paramą, tačiau jos nepakanka. Lipdant tvirtesnius vaikų globos namuose augančių žmogučių gyvenimo pagrindus rengiamos gerumo akcijos. Lietuvos žmonės turi širdį, todėl per šiuos ypač šventiniam laikotarpiui būdingus renginius į sąskaitą prikapsi net iki kelių milijonų litų. Skelbiama, kad visi žmonių paaukoti pinigai skiriami projekto organizatorių viešai paskelbtam tikslui – padėti vaikų globos namų auklėtiniams, sergantiems įvairiomis ligomis, ar kitų problemų turintiems vaikams. „Balsas.lt savaitė“ pasižvalgė po gerumo akcijų užkulisius. Ar tikrai viskas taip gražu, kaip parodoma per keletą valandų trunkančią ir televizijos transliuojamą labdaros laidą?

REKLAMA
REKLAMA

Kriminalinio pasaulio niuansus nagrinėjančioje rubrikoje „Tryliktasis puslapis“ skaitykite žurnalisto Dailiaus Dargio straipsnį „Kodėl nužudė teisėją: ar teks perrašyti pedofilijos istoriją?“. Atrodo, kad smarkiai įsuktas ir keletą gyvybių pasiglemžęs Kauno pedofilijos skandalas blėsta. Akivaizdžiai mažėja ir žmonių, trokštančių išsiaiškinti tikrąją šios plačiausiai pastarojo meto žiniasklaidoje nušviestos istorijos tiesą. Anksčiau naujienų portaluose ar spausdintuose leidiniuose pasirodžiusi bent trumpa žinutė, pasakojanti apie intriguojančius pagrindinių pedofilijos skandalo herojų – velionio Drąsiaus Kedžio ir jo sesers buvusios Kauno teisėjos, dabartinės Seimo narės Neringos Venckienės – gyvenimo faktus, sutraukdavo tūkstančius skaitytojų ir komentatorių. Šiandien žmonės pamažu tyliai atsiriboja nuo šios prieš daugiau kaip ketverius metus už Kauno esančiame Garliavos miestelyje, Klonio gatvėje, prasidėjusios dramatiškos istorijos. Sklinda kalbos, kad jau kartą teisinės neliečiamybės netekusi, o prieš kelias savaites kartu su kitais 138 naujos kadencijos Seimo nariais prisiekusi ir vėl teisinį imunitetą įgijusi N. Venckienė artimiausiu metu vėl gali susidurti su šiuo galvos skausmu. Rubrikoje „Savaitės interviu“ skaitykite žurnalisto Tomo Čyvo pokalbį su naujuoju Seimo pirmininku Vydu Gedvilu. „Vienas Seimo autoriteto nepakelsi, tam būtinas atvirumas, o rietis reikia mažiau“, – sako naujasis Seimo pirmininkas. Rubrikoje „Pinigų skonis“ skaitykite straipsnį „Terminalas gali iškrėsti kiaulystę“. Tiek kadenciją baigusi Andriaus Kubiliaus Vyriausybė, tiek naujai tvirtinama Lietuvos socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė teigia, kad energetinė nepriklausomybė yra pagrindinis mūsų šalies siekis. Vienu iš energetinio saugumo garantų laikomas ir Klaipėdoje statomas suskystintų gamtinių dujų terminalas. Tačiau jo nauda įsitikinę ne visi. Dramatiška „Formulės-1“ pasaulio čempionato pabaiga sėkminga buvo Sebastianui Vetteliui. 25 metų vokietis trečią kartą iš eilės iškovojo titulą ir aplenkė „Ferrari“ žvaigždę Fernando Alonso. Rubrikoje „Sirgalių tribūnos“ – skaitykite straipsnį „S. Vettelis žengė iš M. Schumacherio šešėlio“. „Verkiau po šalmu. Ačiū Dievui, radijo ryšys buvo sugedęs, todėl niekas negirdėjo mano bliovimo, kaip nutiko 2010 metais“, – prisipažino S. Vettelis. Jauniausias istorijoje triskart iš eilės pasaulio čempionas tvirtino, kad šis sezonas buvo beprotiškas.

REKLAMA

Rubrika „Kas kur kada“ skelbia kai kuriuos įdomesnius gruodžio 3-9 dienos įvykius Lietuvoje ir pasaulyje. Garsus klaipėdietis menininkas Vytautas Karčiauskas prisipažino nusuvylęs valdžios požiūriu į menininkų iniciatyvas. Pokalbį su juo skaitykite rubrikoje „Spindintis gyvenimas“. „Technologijų“ rubrikoje - guglofonas „Nexus 4“. Bendrovės „Google“ ir „LG Electronics“ pristatė naują išmanųjį telefoną „Nexus 4“. Susipažinkite su juo. Bet tai – toli gražu ne visos karštos ir įdomios temos, kurias galėsite rasti naujausiame savaitraštyje „Balsas.lt savaitė“. Daug kitų Lietuvos bei užsienio politikos, verslo, pramogų ir socialinio gyvenimo naujienų nuo pirmadienio galėsite perskaityti naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ numeryje (arba paspaudę ant naujausio savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ viršelio.)

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų