REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį paskelbus apie prezidento Mohamedo Mursio (Mohammed Mursi) sąjungininkų islamistų priimtą Konstitucijos projektą, tūkstančiai protestuotojų susirinko Tahririo aikštėje, skelbia AP.

REKLAMA
REKLAMA

Per visą iš ketvirtadienio į penktadienį naktį vykusį posėdį, kurioje nebuvo nei liberalų, nei krikščionių, buvo balsuojama už Konstituciją.

REKLAMA

Pasipiktinimas dėl M. Mursio pasklido netgi mečetėje, kurioje islamistų prezidentas penktadienį dalyvavo pamaldose. Pamokslo metu dvasininkas M. Mursį palygino su islamo pranašu Mahometu, kuris, būdamas lyderiu, mėgavosi savo didžiule galia, norėdamas pasakyti, kad dabar nutiks tas pats.

Protestuotojų minios iš kelių miestų žygiavo į Kairo centrinę Tahririo aikštę. Tai jau antra per savaitę opozicijos demonstracija, nukreipta prieš M. Mursį. Demonstrantai skandavo šūkius prieš Konstituciją ir režimą, iššovė saliutus.

Penktadienį prasidėjęs protestas prieš M. Mursį yra labai panašus į antradienį Tahririo aikštėje vykusią demonstraciją, kurioje dalyvavo daugiau nei 200 tūkst. žmonių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų