REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ar galite įsivaizduoti save, gyvenantį milžiniškame vulkano krateryje? Jeigu ne, siūlome pažiūrėti, kaip tai atrodo realybėje. Japonijos vulkaninėje saloje Aogashima gyvena apie 200 žmonių ir čia netgi yra įkurta mokykla bei pašto skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Filipinų jūroje įsikūrusi nedidelė Aogashima sala priklauso Izu salynui ir yra nutolusi 200 mylių į pietus nuo Tokijo. Iš tikrųjų, tai ne paprasta vulkaninė sala – ji atrodo tarsi milžiniškas krateris, o jos centre yra veikiantis ugnikalnis. Žiūrint į ją, sunku patikėti, kad pasaulyje dar liko tokių unikalių kampelių. Visi Aogashimos salos gyventojai susitelkę nedideliame salos plote. Ten įsikūrusi ir didžioji dalis visuomeninių pastatų: parduotuvės, mokykla, sraigtasparnių kilimo ir leidimosi aikštelė. Galbūt čia ir nerasite naktinių klubų ar kitų populiarių pasilinksminimo vietų, tačiau Aogashima saloje galima papramogauti kitaip: čia itin populiarios vandens pramogos, tokios kaip nardymas, taip pat pėsčiųjų žygiai, stovyklavimas vulkano papėdėse ar vulkaninių karštų baseinų lankymas. Be to, pačiame salos centre veikia geoterminė atpalaiduojanti sauna.

Jei ketina čia apsilankyti, turėkite omeny, kad ugnikalnis yra aktyvus, o paskutinis jo išsiveržimas buvo užfiksuotas prieš 200 metų, 1785 - aisiais. Manoma, kad vulkano išsiveržimo metu žuvo apie 140 gyventojų. Šią salą pasiekti galima tik sraigtasparniu ar keltu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų