REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nuo gruodžio pirmosios pradeda veikti nemokamas Kalėdinių sveikinimų paštas. Specialiai pažymėtas „BigBox“ dėžes galima rasti didžiausiuose „Vaga“ knygynuose penkiuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje.

Nuo gruodžio pirmosios pradeda veikti nemokamas Kalėdinių sveikinimų paštas. Specialiai pažymėtas „BigBox“ dėžes galima rasti didžiausiuose „Vaga“ knygynuose penkiuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios parašyti ranka sveikinimus ir juos išsiųsti savo draugams ar artimiems žmonėms panoro televizijos laidų vedėja ir knygų autorė Beata Nicholson, premjero patarėjas Virgis Valentinavičius, režisierius ir animatorius Ilja Bereznickas, dainininkė Atlanta, žurnalistės Jurga Klimaitė-Riebling ir Lavija Šurnaitė, projekto „Nedelsk“ organizatorė Agnė Zuokienė, plaukų stilistas Andis Kicanovas.

REKLAMA

Beata Nicholson: „Aš kasmet kalėdinius sveikinimus rašau ranka. Anglijoje atvirukų siuntimas yra labai gyva tradicija. Tiek mes rašome, taip pat ir gauname atvirukus įvairiomis progomis: gimtadienio, įkurtuvių, darbo pakeitimo ir kitomis. Aš tikiu, kad atvirukų ir kalėdinių sveikinimų rašymo ranka ir siuntimo mada grįš ir į Lietuvą. Šiais metais planuoju išsiųsti apie 20 sveikinimų“. Agnė Zuokienė: „Aš laiškus ir atvirukus dažniausiai gaunu iš tų žmonių, kurie išvykę į užsienį. Labai džiaugiuosi, kad dukra, kuri mokosi užsienyje, siunčia laiškus mažąja dukrai, kuriai 7 metai. O ši irgi labai stengiasi atrašyti seseriai. Pastebėjau, kad kuo labiau technologijos įsitvirtina mūsų gyvenime, tuo mažiau adresų aš turiu. Šis BigBox projektas mane privertė vėl iš naujo susirinkti draugų ir artimųjų adresus“.

REKLAMA
REKLAMA

Lavija Šurnaitė: „Man atvirukai labai patinka. Labai miela, gera, jauku ir šilta gauti asmeninius laiškus. Kadangi turiu draugų visame pasaulyje, tai ir jiems siunčiu, ir pati gaunu daug laiškų ir atvirlaiškių.“

Atlanta (Elena Puidokaitė): „Man labai nepatinka per Kalėdas gauti šimtus sms. Jau seniai norėjau vėl įsivesti tradiciją vėl ranka rašyti laiškus ir Kalėdinius sveikinimus. Planuoju į knygyną ateiti ir su dukryte Saule ir kartu išsiųsti laišką Kalėdų seniui“.

 

Jurga Klimaitė-Riebling: „Mėgstu kelionės savo draugams išsiųsti kokį savo sukurtą eilėraštį ar haiku. Gerai pamenu, kaip vaikystėje mėgau ranka rašyti ir visaip papildomai apipaišyti naujametinius sveikinimus. Parašiau keletą sveikinimų ir nekantraudama laukiu, kaip tie žmonės sureaguos, kokios emocijos juos užplūs gavus mano sveikinimus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Projekto, suteikiančio galimybę parašyti ir išsiųsti sveikinimus nemokamai, iniciatorius - elektroninė parduotuvė „BIGBOX.LT“. Jos vadovas Gytis Breikštas: „Mes stengiamės savo darbu kurti geras emocijas, todėl tokia idėja – padovanoti visiems knygų mylėtojams dar ir galimybę parašyti nuoširdų, gyvą sveikinimą bei jį išsiųsti nemokamai, yra tąsa mūsų kuriamos atmosferos“. Pasak „BIGBOX.LT“ direktoriaus, norisi, kad internetu pirkdami ir taip sutaupydami laiko, likusį laisvą laiką žmonės skirtų bendravimui su šeima ir artimaisiais.

REKLAMA

Kalėdinių sveikinimų pašto projekto partneriai – knygynų tinklas „Vaga“ ir Lietuvos paštas. Visų „Vagos“ knygynų, kurie dalyvauja projekte, pirkėjai gaus nemokamus kalėdinius „BIGBOX.LT“ atvirukus. Juos specialiai Kalėdinių sveikinimų paštui sukūrė dailininkai Artūras Krištopaitis ir Dovydas Bakšys. „Atvirukai kuria linksmą ir šiltą nuotaiką. Keli atvirukai turėtų patikti netgi tiems, kurie tvirtina nemėgstantys šventinio šurmulio. Savo sveikinimus ir linkėjimus jie galės parašyti ant humoristinio atviruko ir jį išsiųsti kokiam draugui“, - sako dailininkas A.Krištopaitis.

REKLAMA

Pasirūpinti dovanomis ir sveikinimais patariama gerokai iš anksto. „Didžiosios metų šventės neatsiejamos nuo kalėdinių sveikinimų, siunčiamų paštu. Kiekvienais metais šventiniu laikotarpiu Lietuvos pašto darbo krūvis išauga 3-4 kartus. Tokie skaičiai rodo, jog gyventojai dar neužmiršo gražios tradicijos prieš šventes pasveikinti savo artimus ar draugus, išsiunčiant atviruką ar nedidelę dovanėlę paštu“, - sako Lietuvos pašto Pardavimų tarnybos direktorius Arūnas Venckavičius. Nemokamai bus galima siųsti atvirukus tik juos įdėjus į specialiai pažymėtus vokus ir įmetus į „Vagos“ knygynuose stovinčias „BIGBOX.LT“ Kalėdinio pašto dėžes. Iki gruodžio vidurio Lietuvos paštas laiškus surinks porą kartų per savaitę, o likus kelioms savaitėms iki Kalėdų – kasdien.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atvirukus taip pat galima NEMOKAMAI užsisakyti ir „BIGBOX.LT“ svetainėje www.bigbox.lt/kaledos , užpildžius pateiktą formą. Lankytojams tereikia pateikti savo duomenis ir adresą, kuriuo norėtų gauti vieną iš pasirinktų kalėdinių atvirukų. Visiems užsiregistravusiems „BIGBOX.LT“ atvirukus atsiųs NEMOKAMAI!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų