REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nežinia, kaip į tokią žinią sureaguos pats Betmenas, tačiau aukcione parduodamas vienas iš pirmųjų jo automobilių. George‘o Barriso gerokai modifikuotas 1955 m. „Lincoln Futura“ koncepcinis modelis, kuris tapo 1966 m. pradėto filmuoti serialo automobiliu, sausio 19 d. bus parduodamas Skotsleido „Barret-Jackson“ aukcione.

REKLAMA
REKLAMA

„1966 m. George‘o Barriso sukonstruotas Betmobilis yra vienas įžymiausių automobilių Holivudo istorijoje. Bėgant metams jis tapo tikra ikona, žinios apie kurią keičiantis Betmobiliams perduodamos iš kartos į kartą“, − kalbėjo „Barret-Jackson“ aukciono vadovas Craigas Jacksonas.

REKLAMA

„Futura“ konceptas buvo sukurtas „Lincoln“ dizaino padalinyje, o pagamintas „Ghia“ kėbulų dirbtuvėse Turino mieste Italijoje. Automobilis turėjo tapti laboratorija ant ratų ir turėjo ant vairo įrengtus prietaisus, mygtukais valdomą transmisiją, išorėje įrengtus mikrofonus ir nemažą kolekciją kitų apsiaustą dėvinčiam herojui puikiai tikusių prietaisų. Po to, kai automobilis pasirodė filme „Tai prasidėjo nuo bučinio“, jį nupirko modifikavimu užsiimantis G. Barrisas.

REKLAMA
REKLAMA

1965 m. „20th Century Fox“ ir „Greenway Productions“ paprašė G. Barisą sukurti Betmobilį būsimam serialui. Nagingam konstruktoriui prireikė 15 dienų ir 15 tūkst. dolerių (40 tūkst. litų) perdaryti turimą „Futurama“ konceptą.

Po antvožu sumontuotas 390 kubinių colių (6,4 litro) darbo tūrio V8 motoras trauką galiniams ratams perduoda per automatinę hidraulinę „B&M“ transmisiją. Greta kitų prietaisų, kurių dauguma galima numanyti yra išjungti, yra priekyje įrengti lynus kapojantys ašmenys, spindulių projektorius, aplinkos stebėjimui skirta optika, prisijungimo prie policijos patrulių radijo bangų jungiklis ir daugybė kitų.

„Pasaulyje yra vos keletas daiktų, kuriuose taip efektyviai įamžinta laikmečio siela, o G. Barriso sukonstruotas Betmobilis yra vienas iš jų“, − sakė „Barret-Jackson“ vadovas S. Davisas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų