REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įtakingiausia Europos automobilių saugumo vertinimo organizacija „EuroNCAP“ atliko seriją naujausių modelių bandymų, kuriuose puikiai pasirodė „Ford“ – naujos kartos „Fiesta“ ir „Kuga“ saugumas įvertintas penkiomis žvaigždutėmis, o „EuroNCAP Advaced“ inovacijų prizais apdovanotos dar dvi „Ford“ technologijos. Viso koncernas jau yra gavęs 6 „EuroNCAP Advanced“ apdovanojimus – daugiau nei bet kuris kitas gamintojas.

REKLAMA
REKLAMA

Šįkart saugumo ekspertų įvertinimo nusipelnė naujojoje „Fiesta“ montuojama jaunų vairuotojų apsaugos sistema „MyKey“ ir balsu valdoma komunikacijos sistema SYNC su pagalbos kelyje funkcija „Emergency Assistance“, jau diegiama į naujus „Fiesta“, „B-Max“, „C-Max“ ir „Kuga“ modelius.

REKLAMA

Naujos kartos „Kuga“ ir atnaujinta „Fiesta“ taip pat sulaukė aukščiausio – penkių žvaigždučių – įvertinimo „EuroNCAP“ saugumo bandymuose.

„MyKey“ ir pagalbos kelyje sistemos nėra tiesiog naujos „Ford“ technologijos Europos rinkai. Tai visiškai nauji sprendimai, niekuomet nematyti mažos klasės automobiliuose. Mes labai džiaugiamės, kad „EuroNCAP“ pastebėjo ir įvertino mūsų pasiryžimą tokias sistemas siūlyti kuo platesnei vartotojų auditorijai“, - sakė „Ford of Europe“ automobilių saugumo biuro specialistas Andrew Johnsonas.

REKLAMA
REKLAMA

„MyKey“ technologija leidžia nustatyti norimą ribojimų ir nustatymų rinkinį, jei automobilį vairuoja labai jaunas ar nepatyręs vairuotojas. „MyKey“ leidžia apriboti maksimalų greitį, garso sistemos garsumo lygį, blokuoti galimybę išjungti pagalbines stabilumo kontrolės ir susidūrimo išvengimo sistemas. Sistema taip pat gali visiškai nutildyti garso sistemą, jei vairuotojas ir keleivis neprisisega saugos diržų.

Didelio susidomėjimo sulaukusi sistema „Emergency Assistance“ nelaimės atveju susisiekia su gelbėjimo tarnybomis ir gali pakviesti pagalbą, jei automobilyje esantys žmonės nepajėgūs to padaryti. Sistema pati nustato automobilio koordinates ir parenka tinkamiausią tam regionui kalbą. Šiuo metu „Emergency Assistance“ gali bendrauti 26 kalbomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ford“ jau yra gavęs „EuroNCAP“ apdovanojimus už susidūrimų prevencijos sistemą „Active City Stop“, diegiamą į „B-Max“ ir „Focus“ modelius, taip pat pagalbines perspėjimo sistemas „Driver Alert“, „Forward Alert“ ir „Lane Keeping Aid“.

„EuroNCAP Advanced“ apdovanojimas yra įvertinimas už aukščiausio lygio saugumą didinančias inovacijas. „Ford“ siekis tokias sistemas diegti į kuo daugiau gaminamų modelių yra visomis prasmėmis sveikintinas pavyzdys“, - pažymėjo „EuroNCAP“ generalinis sekretorius Michielis van Ratingenas.

REKLAMA

„EuroNCAP“ saugumo bandymuose naujos kartos „Kuga“ bendrasis saugumo lygis įvertintas 88 proc. – tai geriausias rodiklis tarp visų vidutinio dydžio miesto visureigių. „Kuga“ suaugusiųjų keleivių saugumas įvertintas 94 proc., o vaikų – 86 proc. Visureigyje įdiegtos „Emergency Assistance“, „Active City Stop“ ir šoniniuose veidrodėliuose montuojami aklosios zonos sensoriai, kurie mirksinčiu signalu įspėja apie kliūtį vairuotojo žvilgsnio neaprėpiamoje aklojoje zonoje.

Atnaujintos „Fiesta“ bendrasis saugumo lygis įvertintas 83 proc., suaugusiųjų keleivių apsauga – 91 proc., o vaikų apsauga 86 proc. Mažos klasės automobilyje įdiegta „MyKey“, „Active City Stop“, „Emergency Assistance“ sistemos, o automobilio kėbulo konstrukcijoje daugiau nei 50 proc. naudojamo plieno yra aukšto ir itin aukšto atsparumo.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų