REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Majų kalendorius prognozuoja, kad pasaulio pabaiga įvyks greičiau nei po mėnesio, tad „Dailymail.co.uk“ nusprendė pakalbinti britus, kurie lemtingajai dienai ruošiasi rimčiau nei daugelis.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiojoje Britanijoje gausų „besiruošiančiųjų“ – žmonių, kurie ruošiasi kokiam nors armagedonui kaupdami atsargas, tobulindami padedančius išlikti įgūdžius, planuodami atsitraukimą iš namų, repetuodami galimas situacijas, etc. Jie bijo, kad gali ištikti naujas tamsos amžius, stichinės nelaimės, saulės žybsniai, ar pasaulis be įstatymo ir tvarkos.

REKLAMA

Nuo buvusių kareivių iki parduotuvių vadybininkų, visi jie stengiasi pasiruošti ir išsigelbėti.

Čia pateikiame keletą „besiruošiančųjų“ istorijų.

Išėjęs į pensiją karys Michaelas Sandersonas sau ir savo šeimai paruošė vagoną, kuris tarnautų kaip pirminė prieglauda ir kuriuo galėtų nuvykti į nuolatinę sleptuvę. M. Sandersonas ruošiasi stichinei nelaimei. Tokį jo elgesį paskatino tai, kad jis buvo iškviestas padėti žmonėms po uragano Katrina, kuris suniokojo New Orleansą. Pagrindinis kario rūpestis –apsaugoti šeimą, tad jis ruošiasi situacijai, kuomet bet kokiu atveju nereiktų tikėtis ir laukti pagalbos, kuri greičiausiai neateis. Slėptuvėje jis su šeima gyventų kol ateitų lengvesni laikai. M. Sandersono teigimu, žmonėms svarbiausia yra vanduo, maistas ir vieta miegui.

REKLAMA
REKLAMA

Amerikietė Annie Durbin, gyvenanti rytiniame Londone, yra nauja „besiruošiančiųjų“ rekrūtė ir vienintelė moteris šioje bendruomenėje. Šiuo judėjimu ji susidomėjo 2011 metų vasarą, iškart po kilusių riaušių. Moterį labai sukrėtė patirtis, kad dėl jaunimo gaujų veiksmų „užsidarė“ Londonas. Jei nutiktų kažkas didesnio, reakcija ir pasekmės taip pat būtų neišmatuojamai didesnės. Dėl šios priežasties A. Durbin ėmė kaupti konservuoto maisto skardines, kurių užtektų trims mėnesiams. Ji taip pat sukūrė savo pačios „išgyvenimo rinkinį“, į kurį įeina peilis, kurį galima paversti į ietį, pora Koranų, higenos priemonės, prezervatyvai, etc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors tai ir skamba kaip mokslinės fantastikos novelė, parduotuvės vadybininkas Roystonas Upsonas ruošiasi gyvenimui žemje po to, kai saulės tvyksnis Vakaruose sunaikins visus elektros tinklus. Pasak jo, majų pranašystė kalba būtent apie saulės tvyksnių suaktyvėjimo periodą. Netekus elektros Vakaruose maždaug per 72 valandas galėtų prasidėti visiška anarchija, kurios pasekmė būtų grįžimas į priešindustrinius laikus, kuriuose išgyventi pajėgs tik tam tinkamai pasiruošę individai. Vienas svarbiausių jo jau paruoštų dalykų – atskira patalpa, kurioje saugomas maistas, įskaitant ryžius, kelios kariuomenės viryklės, alyvos lempos.

REKLAMA

Pete‘as Stanfordas yra asmeninio tobulėjimo treneris kuris jau penkis metus rušiasi „pasauliui be teisės ir tvarkos“. Tikėdamasis tokios ateities jis apsirūpino pripučiama kanoja, slaptaviete, ir nuo atominio, biologinio, cheminio ginklo pasekmių apsaugančiu kostiumu.

Mokslinės fantastikos rašytojas Edwardas O’Toole‘as įtikėjo, kad vienintelis būdas išgyventi ateities negandas yra palikti D. Britaniją. Prieš 14 metų jis išsikraustė į atokų Slovakijos užkampį ir ten ruošiasi naujajam tamsiajam amžiui. Jei D. Britanijoje dingtų elektra ir tada degalai, dauguma žmonių išmirtų maždaug per savaitę. Pasak jo, pasiruošimas nežinomai nelaimei vyksta visame pasaulyje: Rusija jau turi pakankamai bunkerių, kad galėtų apgyvendinti visą populiaciją; JAV žmonės bando užsisakyti bunkerius, tačiau trūksta jų statybininkų, kadangi valstybė yra įdarbinusi visus šios krypties specialistus.

REKLAMA

Medžių chirurgas Malcolm Bowler kolekcionuoja ginklus jau daugiau nei 20 metų. Pasak jo, šiuo ginklus būtų galima panaudoti medžiojant gyvūnus. Ginklai jau išbandyti medžiojant triušius, balandžius ir voveres. Didesniems gyvūnams sumedžioti būtų galima panaudoti arbaletą.

Buvęs karys Simonas Dillonas pastatė maisto saugyklą, kurioje saugo pupeles, ryžius, miltus, cukrų, padažus, džiovintą maistą. Jo sandėliuko turėtų užtekti 365 dienoms. S. Dillonas taip pat investavo apie 20 tūkst. dolerių į namą, kad užtikrintų, jog viskas jame veiks be elektros. Siekdamas nuolat ppaildyti atsargas, vyras taip pat augina vištas ir daržoves, išmoko konservuoti savo produkciją. Pasak jo, šis maistas labai praverstų šeimai, kurioje yra penki vaikai, ir tuo atveju, jei jis prarastų darbą.

Nuotraukas žiūrėkite ČIA.

„Besiruošiantieji“ UK:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų