REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos policija iškėlė naują bylą prieš „Google“ dėl galimo mokesčių vengimo, informuoja „Reuters“. Ankstesnis tyrimas parodė, kad kompanija netiksliai deklaravo savo pajamas ir turi įsiskolinimų dėl nesumokėtų pardavimų mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

„Google“ veiklos tyrimas šalyje pradėtas dar 2007 metais. Paaiškėjo, kad ankstesniais metais kompanija nedeklaravo apie 240 mln. dolerių pajamų. Įsiskolinimas dėl nesumokėtų pardavimų mokesčių siekė 96 mln. eurų.

REKLAMA

Be to, tyrėjai priėjo prie išvados, kad „Google“ pervesdavo savo pelną, gautą Italijoje, į Airijoje esantį padalinį, taip naudodamasi palankesne šios šalies mokesčių sistema.

Savo ruožtu „Google“ pareiškė, kad laikosi visų šalių, kuriose dirba, mokesčių įstatymų.

Italija pastaruoju metu ėmė griežčiau tikrinti galimus atvejus dėl mokesčių vengimo. Vyriausybė mėgina surinkti daugiau lėšų į biudžetą ir taip sušvelninti skolų krizę, kurią sukėlė didžiulis šalies įsiskolinimas.

Spalį prokuratūra pradėjo tirti Airijos pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ generalinio direktoriaus Maiklo O'Lyrio (Michael O'Leary) ir jo pavaduotojo Juliušo Komoreko (Juliusz Komorek) veiklą. Jie įtariami nuslėpę daugiau nei 12 mln. eurų mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų