REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su būriu vaikų iš visos Lietuvos Prezidentūroje įžiebė pirmąją Kalėdų eglę ir paskelbė nacionalinės akcijos „Knygų Kalėdos" pradžią.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje, vykusiame Baltojoje salėje, dukart olimpinis čempionas disko metikas Virgilijus Alekna, laidų vaikams vedėjas Audrius Rakauskas-Gustavas, alpinistas Vladas Vitkauskas, vaikų rašytojas Kęstutis Kasperavičius, dainininkė Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis, muzikos grupė „Liūdni Slibinai", choras „Liepaitės". Į šventę atvyko daugiau nei 100 pradinių klasių moksleivi ų iš Anykščių, Utenos, Radviliškio ir Vilniaus rajono mokyklų. Renginyje dalyvavo ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro auklėtiniai.

REKLAMA

„Knygų Kalėdų" šventė prasidėjo Prezidentės ir Gustavo vedamu mažųjų kodėlčių protų mūšiu.

„Knyga yra pats geriausias pasaulio ir žmonių pažinimo šaltinis. Ji mus moko svarbiausių dalykų - tiesos, draugystės ir ištikimybės. Todėl šiemet, rinkdamiesi kalėdines dovanas, nepamirškime knygos. Linkiu, kad knyga jus lydėtų visą gyvenimą", - sveikindama susirinkusius vaikus sakė šalies vadovė.

Šventėje apie savo sportinius pasiekimus pasakojo dukart olimpinių žaidynių čempionas Virgilijus Alekna. Sportininkas pabrėžė, kad be knygų jis niekada nebūtų pasiekęs tiek pergalių. Apie viršukalnių užkariavimui įkvėpusią knygą vaikams pasakojo Lietuvos alpinistas V. Vitkauskas, kuris parodė ir aukščiausiose pasaulio viršukalnėse iškeltą mūsų šalies trispalvę. Knygų rašytojas K. Kasperavičius pasakojo kaip gimsta pasaka, o J. Šeduikytė vaikams perskaitė kūrybinėse dirbtuvėse kartu su vaikais sukurtą kūrinį.

REKLAMA
REKLAMA

Visą dieną Prezidentūros kolonų salėje veikė kūrybinės dirbtuvės. Čia vaikai drauge su dailininkais Sigute Chlebinskaite ir Mariumi Jonučiu, lėlininku Rimu Driežu, iliustratore Deimante Rybakoviene, knygų vaikams rašytoju K. Kasparavičiumi, keliautoju V. Vitkausku ir dainininke J. Šeduikyte kūrė judančių vaizdų ritininę knygą pagal Justino Marcinkevičiaus eilėraštį „Žiema".

Jau antrus metus iš eilės rengiama akcija „Knygų Kalėdos" šiais metais kviečia papildyti mokyklų bibliotekas naujomis knygomis. Daugiau nei 1000 šalies mokyklų parengė reikalingiausių knygų sąrašą. Iki sausio 6 dienos didžiuosiuose šalies knygynuose bus galima įsigyti specialiu akcijos lipduku pažymėtų knygų su 20 proc. nuolaida ir padovanoti mokyklų bibliotekoms.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų