REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paieškos ir gelbėjimo sraigtasparniai Lietuvos kariuomenei yra tikrai reikalingi ir būtina ieškoti variantų, iš kur būtų galima rasti lėšų jų įsigijimui, LRT.lt sakė kandidatas į krašto apsaugos ministrus Juozas Olekas.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad sraigtasparniai yra tikrai reikalingi Lietuvos kariuomenei. Jie atlieka tam tikras funkcijas, kurios susijusios su kariuomene ir civiliais, pavyzdžiui, atliekant gelbėjimą jūroje ar priešgaisrinei tarnybai gesinant gaisrus“, – LRT.lt sakė J. Olekas.

REKLAMA

Siekiant nepraprasti skiriamų pinigų daugiabučių namų atnaujinimui, vasarą darbą baigianti dešiniųjų Vyriausybė norėjo apie 138 mln. Lt skirti gelbėjimo sraigtasparniams įsigyti. Tiesa, trečiadienį žiniasklaidoje buvo cituojama kadenciją baigianti krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, kurios teigimu, „planas įsigyti sraigtasparnius iš nepanaudotų lėšų buvo sudaužytas į šipulius ir dabar turimas finansavimas tik vienam orlaiviui įsigyti.“

REKLAMA
REKLAMA

J. Oleko teigimu, gaila, kad buvo padarytas supriešinimas ir „faktiškai visuomenė buvo nuteikta ne tik prieš renovavimo lėšų panaudojimą, bet ir prieš sraigtasparnių įsigijimą“. „Manau, reikia ieškoti variantų, iš kur būtų galima paimti lėšų ir įsigyti tuos sraigtasparnius. Mes kažkada įsigijome transportinius automobilius ir išminavimo laivus, o kitas projektas eiliškumo tvarka buvo planuojamas sraigtasparnių atnaujinimas“, – komentavo J. Olekas.

Kad poreikis sraigtasparniams yra neabejotinas, rugsėjį yra išsakiusi ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji tuomet teigė, kad Vyriausybei nederėtų iš renovacijos programos JESSICA pirkti tris sraigtasparnius ir tam reikėtų rasti kitų finansavimo šaltinių.

Vytenis RADŽIŪNAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų