REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV yra apie 3 milijonus žmonių, kurie alks per šių metų šventes. Ir nors šalis kaip ir kiekvienais metais jau įsitraukia į beprotišką vartojimo sūkurį, vadinamą „švenčių sezonu“, šiemet daugiau nei bet kada amerikiečių šeimų šventėms neturės pakankamai maisto, informuoja „Theeconomiccollapseblog.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu maisto talonų poreikis yra kaip niekada išaugęs. Valdžia nuolat kartoja, kad jau prasidėjo ekonominio atsigavimo laikotarpis, tačiau vidurinioji klasė tolau mažėja, o vargingai gyvenančių amerikiečių šeimų vis daugėja. Dabar matome beprecedentį alkstančių amerikiečių skaičių ir tai ypatingai skaudžios žinios per šventes. Didžioji dalis šalies gyventojų švenčia taip, lyg geri laikai niekada nesibaigtų, o šeimos, gyvenančios nuo vieno valgio iki kito, susiduria su visiškai kitokia realybe. Kaip savo vaikams pasakysite, kad vakarienei nėra ko valgyti? Kaip paaiškinsite, kad kitos šeimos valgo ligi soties, o jūs neturime?

REKLAMA

Deja, šiuo metu maisto bankai neturi pakankamai išteklių. Šios organizacijos turėjo atsisakyti padėti kai kuriems žmonėms dėl didžiulio ir nuolat augančio poreikio ir per mažų išteklių. Padėkos dienos pietus šiemet daug daugiau amerikiečių nei paprastai pirko už maisto talonus. Tai problema, kuri nėra greitai išsprendžiama ir kuomet ateis kita ekonominė krizė, alkstančių amerikiečių tik daugės.

Daug amerikiečių alkis tapo gyvenimo būdu. Šeimos, neturinčios pakankamai pinigų maistui, dažnai turi daryti labai skaudžius pasirinkimus. Pavyzdžiui, už maistą mokama atsisakant degalų, paskui vaistų; tėvai atsisako maisto, kad galėtų pamaitinti vaikus... Maisto bankai visoje šalyje stengiasi padaryti viską, ką gali, ypatingai per šventes, tačiau ir to ne visada pakanka. Tiesą sakant, kai kurie maisto bankai nebeturėjo kalakutų kur kas anksčiau negu atėjo padėkos diena...

REKLAMA
REKLAMA

Čia pateikiama 20 labiausiai šokiruojančių faktų apie alkį JAV:

1. Pagal apskaičiavimus, dabartinis maisto talonus naudojančių amerikiečių skaičius yra didesnis nei Alaska‘os, Arkansaso, Connecticuto, Delaware‘o, Columbios district‘o, Havaii‘ų, Idaho, Iowa‘os, Kansaso, Maine‘o, Mississippi‘ės, Montana‘os, Nebraska‘os, Nevada‘os, New Hampshire‘o, New Mexico, North Dakota‘os, Oklahoma‘os, Oregono, Rhode Islando,Utah‘os, Vermonto, West Virginia‘os ir Wyomingo populiacijos kartu paėmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. 2008 metų spalį 30,8 milijono amerikiečių naudojosi maisto talonais. Iki 2012 metų rugpjūčio šis skaičius išaugo iki 47,1 milijono amerikiečių.

3. Šiuo metu vienas iš septynių suaugusių amerikiečių ir vienas iš keturių amerikiečių vaikų naudojasi maisto talonais.

4. Yra spėjama, kad pusė visų amerikiečių vaikų bent kartą pasinaudos maisto talonais kol sulauks 18 metų.

5. Pagal apskaičiavimus, kuriuos paskelbė JAV Cenzo biuras, skurstančių amerikiečių skaičius pernai metais pasiekė naujas 49,7 milijonų aukštumas.

REKLAMA

6. Per pastaruosius 4 metus skurstančių amerikiečių padaugėjo 6 milijonais.

7. Dabar vienas iš keturių dirbančių amerikiečių gauna algą, kuri lygi arba yra žemiau federalinio skurdo ribos.

8. JAV Cenzo biuro duomenimis, skursta apie 22 procentus JAV gyvenančių vaikų.

9. Apie 57 procentai JAV gyvenančių vaikų gyvena mažų pajamų arba skurstančiose šeimose.

10. Šiandien JAV neturtingais arba beveik neturtingais yra laikoma apie 100 milijonų žmonių.

11. Vieno universiteto studijoje teigiama, kad vaikų skurdas JAV ekonomikai kiekvienais metais kainuoja 500 milijardų dolerių.

REKLAMA

12. 31,6 procentų šeimos ūkių, kuriuose yra vieniša motina, skursta.

13. 2010 metais 42 procentai visų vienišų motinų JAV naudojosi maisto talonais.

14. Pagal Nacionalinio skurstančių vaikų centro duomenis, skursta 36,4 procento visų Philadelphia‘os miesto, 41,1 procentas Atlanta‘os, 52,6 Cleveland‘o ir 53,6 procentai Detroito vaikų.

15. Nuo 2007 metų California‘os valstijoje skurstančių vaikų skaičius išaugo 30 procentų.

16. Neturinčių būsto šeimų skaičius Washingtono D.C. (vienas turtingiausių regionų visoje šalyje) nuo recesijos pradžios išaugo 23 procentais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

17. JAV apytiksliai yra 314 grafysčių, kuriose bent 30 procentų vaikų nėra tikri dėl maitinimo.

18. Daugiau nei 20 milijonų vaikų JAV remiasi mokyklų nemokamai duodamu maistu, kad išvengtų alkio.

19. Šiuo metu daugiau nei 100 milijonų amerikiečių dalyvauja bent vienoje federalinės valdžios finansuojamoje programoje. Socialinio saugumo ir medicininės pagalbos programos nėra įtraukiamos į šį tyrimą.

20. Pagal Natūralių resursų gynybos tarybos duomenis, apytiksliai 40 procentų viso JAV esančio maisto yra nuolat išmetama namų ūkių vartotojų ir restoranų arba nesurenkama užderėjus derliui.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų