REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nissan“ koncerno brangenybė, tiesiogine ir perkeltine prasme, elektromobilis „Leaf“ jau antrą kartą šiais metais buvo įrašytas į rekordų knygas. 225 automobilių kolona Silverstono lenktynių trasoje į Gineso rekordų knygą buvo įrašyta kaip didžiausias elektromobilių paradas. Ankstesnis didžiausios elektra varomų automobilių kolonos rekordas priklausė „Chrysler“, koncerno surengtame važiavime JAV dalyvavo 218 transporto priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

Į garsiąją „Formulės 1“ trasą šeštadienį, lapkričio 24 d. Didžiojoje Britanijoje gyvenantys „Nissan Leaf“ savininkai rinkosi iš pačių nuošaliausių šalies kampelių tokių kaip Aberdeenas ar Belfastas. Renginį organizavo patys „Nissan“ atstovai siekdami, jų teigimu, paties populiariausio elektromobilio pasaulyje savininkus surinkti į vieną vietą tam, kad jie galėtų pasidalinti įspūdžiais apie juos, taip pat ir norėdami surinkti informaciją apie tai, kaip jie naudoja savo automobilius.

REKLAMA

Prie kitų elektromobilio savininkų prisijungė ir aktorius, renginių vedėjas Robertas Llewellynas bei Didžiosios Britanijos televizijos laidų vedėjas Dallasas Campbellas. „Nissan Leaf“ automobiliai lenktynių trasoje apvažiavo kiek daugiau nei dvi mylias (3,2 km), o juos nuolatos stebėjo Gineso rekordų knygos teisėjai.

Kaip pažymėjo vyresnysis „Nissan Europe“ viceprezidentas Paulas Willcoxas, buvo puiku matyti tiek daug „Leaf“ elektromobilių trasoje vienu metu ir išgirsti kaip toli keliavo savininkai tam, kad galėtų čia sudalyvauti. „Mums malonu, kad pagerinome Gineso pasaulio rekordą ir kad jo siekiant dalyvavo mūsų klientai“, − kalbėjo jis.

Kiek anksčiau šiais metais „Nissan Leaf“ pirmą kartą pateko į rekordų knygas kaip greičiausiai mylios atstumą atbuline pavara įveikęs automobilis. Šį originalų pasiekimą „Goodwood“ greičio festivalyje įgyvendino kaskadininkas Terry Grantas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų