REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį tęsia susitikimus su kandidatais į socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus formuojamos vyriausybės ministrus. 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį tęsia susitikimus su kandidatais į socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus formuojamos vyriausybės ministrus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš vidurdienį susitikti su prezidente atvykęs socialdemokratų teikiamas kandidatas į teisingumo ministrus Juozas Bernatonis sumušė visus rekordus – jo ir šalies vadovės susitikimas tęsėsi apie valandą. Po susitikimo J. Bernatonis žurnalistams sakė, kad su šalies vadove kalbėjosi apie teisingumo klausimus ir pirmininkavimo Europos Sąjungai aspektus.

REKLAMA

,,Pati didžiausia problema – kad žmonės netiki, kad teisingumas Lietuvoje yra, ir reikia stengtis, kad sutuacija būtų kitokia. Galbūt institucijoms, kurios vykdo teisingumą, trūksta bendravimo su visuomene, nes daug kyla neaiškumo, nepasitenkinimo”, - paprašytas įvardyti pagrindines teisėsaugos problemas žurnalistams sakė J. Bernatonis. Jis pridūrė, kad jaunoje valstybėje dar yra spręstinų problemų ir įvairių institucijų darbo organizavimo prasme, tačiau tai esantys rutininiai dalykai.

REKLAMA
REKLAMA

Pažadėjęs plačiau pakomentuoti tai, ką ketina daryti tuomet, kai bus pristatyta vyriausybės programa, jis pridūrė, kad mano esant tikslinga tęsti ir kai kuriuos ministro Remigijaus Šimašiaus pradėtus darbus. ,,Ir mūsų rinkimų programoje vadinamieji visuomenės teisėjai yra (numatyti – red. past.)”, - pridūrė J. Bernatonis. Paklaustas apie galimą balsų kalėjimuose rinkimą per spalį vykusius Seimo rinkimus, jis teigė, kad ,,reikia gerai išanalizuoti šiuos dalykus – kiek buvo pirkta, kiek buvo tai reklamuota, nes jeigu realiai žiūrėtumėte į rezultatus, pasekmių pirkimo gal ir nelabai matosi, bet galbūt ir buvo mėginimų įtakoti”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jis neslėpė kol kas neturintis ,,tikrų receptų”, kokiomis priemonėmis būtų galima pagerinti situaciją teisėsaugos srityje.

Po susitikimo su prezidente J. Bernatonis sakė neprognozuojantis, ar bus paskirtas teisingumo ministru, tačiau prisipažino, kad ,,anglų kalbos testo” jam laikyti neteko.

,,Mes angliškai suprezidente kalbėjomės Taline, kai susitikdavo šių šalių prezidentai. Prezidentei nekyla abejonių šiuo klausimu”, - sakė J. Bernatonis.

Anksčiau ketvirtadienį prezidentė D. Grybauskaitė susitiko su kandidatu į aplinkos apsaugos ministrus Valentinu Mazuroniu.

REKLAMA

Antradienį prezidentė jau susitiko su keturiais kandidatais į paskirtojo premjero A. Butkevičiaus vadovaujamos vyriausybės ministrus: kandidate į ūkio ministres Birute Vėsaite, kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Loreta Graužiniene, kandidate į švietimo ir mokslo ministres Virginija Baltraitiene bei kandidatu į susisiekimo ministrus Rimantu Sinkevičiumi.

Susitikimus su kandidatais į ministrus Prezidentė numato tęsti ir penktadienį bei kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų