REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečiai sulaikė nelegalų iš Rusijos grupę, mėginusią neteisėtai patekti į Lietuvą. Užsieniečiai įkliuvo besislapstydami už pasienio punkto teritorijoje išsirikiavusių krovininių automobilių. Kai nelegalai buvo sulaikyti, jie pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Šalčininkų pasienio kontrolės punkte budėję Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai du vyrus, dvi moteris ir nepilnametį pastebėjo per punkte sumontuotas vaizdo kameras. Slėpdamiesi už krovininių automobilių jie bandė išvengti dokumentų kontrolės.

REKLAMA

Paslapčia sliūkinusius nelegalus sulaikę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad visi jie yra Rusijos piliečiai, gyvenantys viename iš Kaukazo regionų. Užsieniečiai turėjo savo vardais išduotus pasus, kuriuose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai patekti į bendrijos erdvę.

Sulaikytiems suaugusiems - nuo 20 iki 42 metų. Kaip paaiškėjo vėliau, krepšiai su jų asmeniniais daiktais liko Baltarusijos teritorijoje. Juos rado kaimyninės šalies pasieniečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Pažeidėjai neteisėtai perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apklausos metu visi penki užsieniečiai Lietuvoje pasiprašė prieglobsčio.

Apie tai VSAT pareigūnai informavo Migracijos departamentą ir pradėjo tokiais atvejais būtinus formalumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų