REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išėjus iš namų ir pamačius, kad aikštelėje kelią jūsų automobiliui yra užtvėrusi kažkieno palikta mašina, tereikia išsitraukti išmanųjį telefoną, surinkti „Prašau patraukti automobilį“ ir išsiųsti žinutę nurodžius trukdančios mašinos valstybinį numerį.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia nemokamos vairuotojų komunikacijos sistema jau įdiegta Maskvoje (Rusija), pranešė šio miesto savivaldybės IT departamentas.

REKLAMA

Jis pasiūlė maskviečiams „Android“ OS naudojantiems ir „iPhone“ išmaniesiems telefonams skirtą nemokamą programėlę, kuri suteikia galimybę nemokamai siųsti tekstinius pranešimus kitiems vairuotojams žinant tik jų automobilių valstybinius numerius. Be to, ši programėlė padeda gauti informaciją apie kelių policijos paskirtas baudas ir automobilio evakuavimą iš draudžiamos stovėti vietos.

Parsisiuntus programėlę jos diegimo metu paskyrą reikia susieti su savo automobilio valstybiniu numeriu. Po to galima keistis su kitais vairuotojais tekstiniais pranešimais visais atvejais, kai reikia gauti ar perduoti svarbią informaciją nepažįstamiems žmonėms už vairo. Tiesa, ar tokia paslauga nesumažins eismo saugumo vairuotojui vis dirsčiojant į telefoną, neskelbiama.

Maskvos miesto valdžios atstovai informavo, kad ši programėlė taip pat suteikia galimybę gauti informaciją apie kelių policijos skirtas baudas (ir padeda jas apmokėti), evakuotą automobilį, įvairių tarnybų telefonus nelaimės atveju, patikrinti, ar taksi automobilis yra „legalus“ ir kt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų