REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Didžiosios Britanijos premjeras Tony Blairas trečiadienį pareiškė, kad pasitraukdama iš Europos Sąjungos (ES) Britanija padarytų didžiulę klaidą, kuri sukeltų grėsmę jos pasaulinei įtakai, informuoja AFP.

REKLAMA
REKLAMA

T. Blairas sakė, kad yra realus pavojus, jog dabartinio premjero Davido Camerono siekis persvarstyti Britanijos poziciją 27 šalių bloke gali pastūmėti šalį pasitraukimo iš ES link.

REKLAMA

„Europa yra likimas, kurio niekada nepriimsime lengvai. Tačiau narystė yra absoliučiai būtina, kad politiškai ir ekonomiškai išliktume pasauline galia“, – teigė T. Blairas.

D. Cameronas praėjusią savaitę sakė, kad vis dar remia Britanijos narystę ES, tačiau nori naujos sutarties, pagal kurią šaliai būtų grąžintos kai kurios galios.

T. Bleiras teigia, kad tokia D. Camerono pozicija yra būdas užslėpti, jog galiausiai šalis pasitrauks iš ES.

REKLAMA
REKLAMA

„Apie šį narystės sąlygų persvarstymą kalbėkime labai aiškiai. Tai yra išsisukinėjimas tų, kurie nori pasitraukti, tačiau siekia įtikinti žmones, kad tai tėra mūsų santykių pakoregavimas. Tada tokio koregavimo atveju, kai problemos taps labai sunkios, o taip bus, jie sakys, kad "gaila, tačiau atrodo, jog koregavimo dabar nebeužteks“, – sakė T. Blairas.

Vis daugiau Britanijos rinkėjų pritaria šalies pasitraukimui iš ES. Remiantis laikraščio „The Observer“ atlikta apklausa, 56 proc. britų balsuotų už išstojimą iš ES.

D. Cameronas praėjusį penktadienį priešinosi 1 trln. eurų ES biudžetui ir sakė, kad didinti išlaidas, kai šalys namuose įgyvendina taupymo priemones, yra nepriimtina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų