REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 28 d. Marijampolės savivaldybės administracijoje atokių vienkiemių garbaus amžiaus vienišiems gyventojams ir žurnalistams buvo pristatytas saugos projektas „Būk saugus su mobiliu“.

REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės visuomeninės tarybos prie policijos komisariato iniciatyva iš bendrovės „Apsaugos centras“, atrinktos viešųjų pirkimų būdu, buvo nupirktas 41 įrenginys su dviem specialiais mygtukais, kuriuos paspaudę šeimininkai bendrovės „Bitė Lietuva“ ryšio pagalba galės operatyviai išsikviesti medicininę pagalbą ir policiją. Kaip įrenginio pristatyme teigė Savivaldybės meras Vidmantas Brazys, Savivaldybės administracija imasi projekto finansinės atsakomybės – gyventojams už pagalbos mygtukų įrengimą jų sodyboje ir eksploatavimą nieko nereikės mokėti. Šia paslaugai teikti Savivaldybės taryba skyrė metams daugiau negu trisdešimt tūkstančių litų. Įrenginius teikiančios bendrovės „Apsaugos centras“ atstovas Saulius Pridotkas sakė, kad šiuo metu Lietuvoje veikia trys šimtai pagalbos įrenginių.

REKLAMA

Bendradarbiavimo sutartys pasirašytos su keturiolika rajonų savivaldybių. Marijampolės savivaldybės vadovai, anot firmos atstovo, kompetentingai parinko įrangą geros kokybės ir palankia kaina – vienas įrenginys atsiėjo beveik 400 litų. Ant kiekvienos saugomos sodybos namo bus užklijuoti specialūs lipdukai, įspėjantys apie apsaugą. Išreiškę norą ir pasirašę su bendrove „Bitė Lietuva“ sutartį, sodybų gyventojai galės įrenginiu naudotis kaip įprastu telefonu ir nemokėti abonento mokesčio.

Marijampolės policijos komisariato viršininkas Kęstutis Kalinauskas kaip didžiausią šios įrangos privalumą nurodė tai, kad senukams nereikės rinkti telefono numerio – pakaks nuspausti vieną mygtuką ir policijos pareigūnai operatyviai reaguos į gautą signalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų