REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pasipuošusi suknele su drugeliu, žaismingais aukštakulniais, ryškia šypsena, trykštanti energija. Dviejų vaikų mama Živilė Diawara, dalyvavusi mados ir stiliaus centro „Europa“ fotosesijoje, pripažįsta, jog mėgsta mąstyti spalvomis. Jos kuria nuotaiką, hipnotizuoja, traukia, gundo. Pasak Ž. Diawaros, drabužį ar aksesuarą galima rinktis ne tik pagal spalvą, taip pat labai svarbi yra medžiaga bei raštai. Stiliaus subtilybes ir paslaptis Živilė Diawara atskleidžia pceuropa.lt duotame interviu.

Pasipuošusi suknele su drugeliu, žaismingais aukštakulniais, ryškia šypsena, trykštanti energija. Dviejų vaikų mama Živilė Diawara, dalyvavusi mados ir stiliaus centro „Europa“ fotosesijoje, pripažįsta, jog mėgsta mąstyti spalvomis. Jos kuria nuotaiką, hipnotizuoja, traukia, gundo. Pasak Ž. Diawaros, drabužį ar aksesuarą galima rinktis ne tik pagal spalvą, taip pat labai svarbi yra medžiaga bei raštai. Stiliaus subtilybes ir paslaptis Živilė Diawara atskleidžia pceuropa.lt duotame interviu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viskas turi vis tiek turėti šiek tiek groovinį prieskonį“, – interviu teigia Živilė Diawara, viena iš menų fabriko „Loftas“ įkūrėjų. Živilei patinka žmonės, turintys stilių ir gebantys kūrybiškai išreikšti save – juk, anot jos, pakeitęs batelius ar pasidažęs ryškiomis spalvomis gali virsti visai kitu žmogumi ar net personažu.

REKLAMA

Ž.Diawaros teigimu, kūrybiškumui ir laisvei, renkantis naują rūbą, turėtų leisti pasireikšti kiekviena moteris, kuri galvoja, kaip ji atrodo darbe, namuose ar išskirtinėmis progomis. Visais atvejais galima pažaisti ryškiomis spalvomis, tačiau labai svarbu, kad viskas derėtų prie veido, akių, plaukų spalvos. Dievinančioms sukneles ir aukštakulnius Živilė pataria, kad viskas turi turėti šiek tiek šarmo, tačiau neperkrauta ir subtilu.

REKLAMA
REKLAMA

Nors atrodo, kad Živilė rengiasi nepaisydama griežtų taisyklių, jauna moteris prisipažįsta, kad vis tik stengiasi laikytis aprangos protokolo ir, jeigu to reikalauja etiketas, įsispraudžia į kostiumėlį. Živilės Diawaros stilių galima vadinti įvairiapusišku, tačiau ji pati savo stilių skirstytų į „maskuojamąjį“ darbinį-naminį ir savąjį „aš“ išreiškiantį kūrybiškąjį. Vienu atveju, maksimaliai taupant laiką, galima apsirengti laisvos formos, jaukiais, sluoksniuotais, su kišenėmis, trikotažo, vilnos, pilkų, juodų, žemės ir panašių spalvų drabužiais, prie jų puikiai dera žemakulniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kūrybiškumo daug daugiau reikalauja savojo stiliaus paieškos – Živilei būtinas bent koks nors akcentas ar mintis, išskirtinė ir puošni detalė. Pasak Živilės, išskirtinę ir originalią rūbų kompoziciją atskleisti galima pasitelkiant spalvų gamą, nes kiekviena spalva turi nuotaiką, kurias derinant galima save labai įdomiai atskleisti ir taip išryškinti savo asmenybės išskirtinumą bei žavesį.

Šiuo metu Živilė, kartu su Viktoru, savo vyru, rūpinasi menų fabriko LOFTAS veikla. Ši vieta – jauna, klestinti, reikalinga daug energijos. Živilei, einančiai dar ir dviejų vaikų mamos tarnybą, pareigų per akis. Bet kai vėlią naktį, užsitęsus svarbiam koncertui, ji vaikšto pasipuošusi suknele su drugeliu, žaismingais aukštakulniais ir, aišku, ryškia šypsena, niekaip neįžiūrėsi jokio rūpesčių krūvio. Panašu, kad galima su Živile pasikalbėti apie sėkmę! Be to, apie sėkmę stilingai.

REKLAMA

Ką būtų galima pavadinti tavo stiliaus skiriamuoju ženklu?

Patinka iš „nieko“ (iš to, ką radau spintoje) pasidaryti „kažką“ ypatingai progai. Kai skubi, ekspromtu sukurtas geras derinys prideda adrenalino. Apsiauni ryškius batelius, apsimauni, sakykime, baltas kojines, tada dar brūkšt raudona ar ryškiai rožine spalva lūpas – ir, žiūrėk, jau tapai personažu.

Kaip bendrai nusakytum savo stilių?

Turiu juos du. Pirmasis – „maskuojamasis“ darbinis-naminis. Kriterijus – turi netrukdyti, bet padėti veiklai. Tai, jei tik bus galimybė, aišku, rengsiuosi laisvos formos, jaukiais, sluoksniuotais, su kišenėmis , trikotažo, vilnos, pilkų, juodų, žemės ir panašių spalvų drabužiais, avėsiu žemakulnius. Tokių „paruoštukų – greitukų“ turiu bent kelis variantus, nes mėgstu maksimaliai taupyti laiką. Bet jei aplinka reikalauja – mielai įsirėminu į kostiumėlį. Visada stengiuosi laikytis etiketo protokolo.

REKLAMA

O koks kitas stilius?

Čia jau mano kūrybiškasis „aš“ leidžia sau pasireikšti. Būtinas bent koks nors šarmingas akcentas, išskirtinės, žaismingos detalės. Mėgstu pažaisti ryškiomis spalvomis. Tačiau labai svarbu, kad visa derėtų prie veido, akių, plaukų spalvos. Dievinu sukneles ir aukštakulnius. Bet viskas turi vis tiek turėti šiek tiek groovinį prieskonį.

Įsivaizduokime, kad esi parduotuvėje – kurie kriterijai, renkantis drabužį, aksesuarus jau konkrečioje situacijoje, tampa aktualiausi?

Drabužį ar aksesuarą pradedu rinktis nuo spalvos ir medžiagos, jos raštų. Dažniausiai tam tikru laikotarpiu turiu spalvą-karalienę, kuri mane hipnotizuoja, traukia, gundo. Šiuo metu esu „pakibusi“ ant tamsiai mėlynos spalvos. Jei būna, jog viskas taip tinka, kad net negaliu išsirinkti – renkuosi drabužį, kuris labiausiai išryškina mano akis (šypsosi – aut.past).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tau teko dirbti labai sėkmingose kompanijose. Kas veda prie sėkmės?

Visų pirma išskirčiau – žinoti, kur eini, turėti viziją bei strategiją ir to link eiti. Tiesiai ar kreivai, bet vis tiek juk eisi ta kryptimi. Aišku, kuo esi profesionalesnis, kuo daugiau patirties turi – tuo eini tiesiau. Antroje vietoje minėčiau – mėgautis tuo, ką darai, mylėti savo darbą, įdėti širdį. Tik tokiu atveju gali padaryti kažką iš tikrųjų didelio. Visų trečia,– be šito iš viso niekur – gera komanda.

Kai tenka ruoštis svarbiam susitikimui, kiek atsižvelgi į formulę „renkis sėkmei“?

Svarbiam susitikimui ruošdamasi, tikriausiai mažiausiai galvoju apie aprangą – rengiuosi vienu iš savo patikrintų „paruoštukų – greitukų“.

REKLAMA

Bet yra koks nors tipinis Živilės „ansamblis sėkmei“?

Jei jau iš tikrųjų labai noriu kažkam tam tikrą įspūdį palikti savo išvaizda – mąstau spalviškai. Spalva neša savo nuotaiką.

Kokie įspūdžiai liko iš šios fotosesijos stiliaus ir mados centre EUROPA?

Kita suknelė – ta pati panelė. (šypsosi – aut. past.)

Atradai itin živiliškų dalykų?

Absoliučiai sužavėjo „Karen Millen“ paltukai, suknelė bei batukai – tiesiog saldainiukai. Mielai kasdien vilkėčiau ir „Julia Janus“ mėlynąją suknelę su papūgėle ant rankovės bei jaukųjį ansamblį iš „Max&Co“, būtinai su „kerzais“.

REKLAMA

Esi dviejų vaikų mama. Ar manai, kad galima jiems per aprangą palengva diegti tam tikrą estetikos pojūtį? Paisai to?

Vaikams dabar yra tokių gražių drabužių! Vienas malonumas juos rinkti ir derinti. Tačiau tik ne rengti, o ypač, kai skubi (šypsosi – aut. past.). Mamos tikrai supras, apie ką aš čia kalbu. Na, o dėl ugdymo – vaikams svarbu visa jų aplinka, skoniai, spalvos, kvapai, žaidimai, įspūdžiai. Stengiamės nuo mažens padėti pamilti knygas. O jei skaitys knygas – garantuotai išaugs iš jų žmonės.

Tu spinduliuoji gyvenimą, visada šypsaisi. Atrodo, kad tokį žmogų bet kas papuoštų, bet vis tik panašu, kad stilius tau ne vis vien. Kodėl kreipi į tai dėmesį?

Man patinka žmonės, turintys stilių. Manau, kad tai labai kūrybiška išraiškos priemonė. Bet, visų pirma, vis tiek labiausiai imponuoja asmenybė ir charizma. O tada, kaip sakoma, kad ir snarglys po nosimi…

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų