REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Trys mažeikiškiai kaltinami sukčiavimu ir neteisėtu elektroninių mokėjimo priemonių naudojimu

REKLAMA
REKLAMA

Telšių apylinkės prokuratūros prokurorai teismui perdavė tris baudžiamąsias bylas, kuriose sukčiavimu neteisėtai pasinaudojant svetimomis elektroninėmis mokėjimo priemonėmis kaltinami trys Mažeikių gyventojai.

REKLAMA

Dėl anksčiau padarytų analogiškų nusikaltimų 2012 metais keturis kartus nuteistas 19 m. L.S. kaltinamas tuo, kad iš nukentėjusios pasiskolino banko išduotą slaptažodžių kortelę ir prisijungimo kodą su slaptažodžiu, nurodydamas, kad to reikia tik vienai dienai, kad galėtų iš jos draugo į sąskaitą pervesti pinigus. Apgaule pasinaudojęs nukentėjusiosios patiklumu L. S. neteisėtai užvaldė 2000 litų.

Kitoje teismui perduotoje byloje nustatyta, kad M. P. atvykęs nukentėjusiojo prašymu atvyko į jo gyvenamąją vietą, patikrinti jo kompiuterį, nes nukentėjusysis negalėjo internetu prisijungti prie savo banko sąskaitos. Gavęs identifikavimo kodus ir slaptažodžius juos nufotografavo mobiliuoju telefonu, o po to neteisėtai jais pasinaudojęs užvaldė beveik 5000 litų.

REKLAMA
REKLAMA

20 m. G. T. kaltinamas 2011 metais birželio mėn., kartu su kitais trimis kaltinamaisiais sukčiaujant užvaldė 2750 litų. Nustatyta, kad kaltinamasis elektronines mokėjimo priemones taip pat pasiskolino iš pažįstamos asmens, kurias grąžino po poros dienų. Apie tai, kad buvo apgautas, nukentėjusysis suprato tik tada, kai iš greitojo kredito bendrovės gavo pranešimą apie įsiskolinimą.

Prokurorė pažymėjo, kad ši byla buvo atskirta iš kitos baudžiamosios bylos, kadangi G. T. ankstesnio ikiteisminio tyrimo metu pasislėpė. Pagrindinė byla teismui buvo perduota dar šių metų viduryje, tačiau kaltinamieji vengė atvykti į teismą ir teismas buvo paskelbęs M.K., D.M, L.S, paieškas bei paskyrė suėmimus, o po to buvo surastas ir nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų ir prokuroro pasislėpęs įtariamasis G.T. Trys kaltinamieji yra suimti, o ketvirtasis L.S. atlieka laisvės atėmimo bausmę už analogiškus nusikaltimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminius tyrimus atlikę Telšių apskrities VPK Mažeikių rajono PK pareigūnai nustatė, kad visais atvejais kaltinamieji neteisėtai pasinaudojo grietojo kredito įmonių paslaugomis ir nukentėjusiųjų vardu pasiėmė paskolas, kurių bendra suma siekia beveik 6 tūkstančius litų.

Kaltinamiesiems teks atlyginti ir turtinę žalą, padarytą nukentėjusiesiems ir greitojo kredito bendrovėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų