REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aly­taus ra­jo­ne Mi­ros­la­vo se­niū­ni­jo­je Obel­nin­kų kai­me gy­ve­nan­ti Ire­na Nor­kū­nai­tė vie­na au­gi­na aš­tuon­me­tį sū­nų. Jis mo­ko­si Ku­me­čių pa­grin­di­nė­je mo­kyk­lo­je tre­čio­je kla­sė­je. Spa­lio pa­bai­go­je mo­te­ris iš­si­gan­do, kai tarp­du­ry­je pa­ma­tė iš mo­kyk­los grį­žu­sį sū­nų svy­ruo­jan­tį, iš­ba­lu­sį ir ap­si­aša­ro­ju­sį. Tre­čiak­la­sis pa­si­sa­kė be­lauk­da­mas mo­kyk­li­nio au­to­bu­siu­ko bu­vęs su­muš­tas.

REKLAMA
REKLAMA

Pra­ėjus be­veik mė­ne­siui nuo įvy­kio vie­ni­ša ma­ma sa­ko ne tik ne­su­lau­ku­si vai­ko skriau­dė­jų tė­vų at­si­pra­šy­mo, bet ir pa­ju­tu­si se­niū­no, ku­rio duk­ra da­ly­va­vo skriau­džiant jos sū­nų, pa­že­mi­ni­mą.

REKLAMA

Po­li­ci­jai pra­ne­šė gy­dy­to­ja

Kai aš­tuon­me­tis šiek tiek at­si­ga­vo, jis ma­mai pa­pa­sa­ko­jo, kas nu­ti­ko lau­kiant mo­kyk­li­nio au­to­bu­siu­ko. I.Nor­kū­nai­tės tei­gi­mu, kon­flik­tas įvy­ko tarp dvie­jų už jos sū­nų vy­res­nių Ku­me­čių pa­grin­di­nės mo­kyk­los mo­ki­nių, ku­rių vie­nas grie­bė tre­čiak­la­sį už kup­ri­nės, šis griu­vo, o ki­tas ne­ti­kė­tai įspy­rė jam į vei­dą.

REKLAMA
REKLAMA

Iš mo­kyk­los grį­žęs nu­ken­tė­jęs aš­tuon­me­tis nak­tį pra­dė­jo karš­čiuo­ti, to­dėl ma­ma ki­tą­dien krei­pė­si pa­gal­bos į me­di­kus. Nu­vy­ko pas Mi­ros­la­vo am­bu­la­to­ri­jos gy­dy­to­ją Li­nu­tę Ba­ry­sie­nę. Pa­sak šios gy­dy­to­jos, ma­ma su vai­ku pa­pa­sa­ko­jo apie tarp mo­ki­nių ki­lu­sias peš­ty­nes, po ku­rių aš­tuon­me­čiui nu­sta­ty­tas sme­ge­nų su­krė­ti­mas. Gy­dy­to­ja apie įvy­kį pra­ne­šė po­li­ci­jos pa­rei­gū­nams. Tre­čio­kas iš­siųs­tas kon­sul­tuo­ti į Aly­taus Sta­sio Ku­dir­kos li­go­ni­nę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pri­ėmi­me bu­vo at­lik­ti ty­ri­mai. Vai­ką no­rė­jo gul­dy­ti į li­go­ni­nę, ta­čiau aš iš­si­pra­šiau jį gy­dy­ti na­mie. Vie­na gy­ve­nu, pa­ti ma­ši­nos ne­vai­ruo­ju, kaip aš pas jį at­va­žiuo­siu?” - pa­sa­ko­jo I.Nor­kū­nai­tė.

Kad vai­kas bu­vo gul­do­mas į li­go­ni­nę, pa­tvir­ti­no ir gy­dy­to­ja L.Ba­ry­sie­nė. Pa­sak ma­mos, sū­nus la­bai pras­tai jau­tė­si dvi sa­vai­tes, į mo­kyk­lą ne­ga­lė­jo ei­ti po­rą sa­vai­čių. Ka­dan­gi li­gos me­tu bu­vo sa­vai­tė atos­to­gų, tad re­a­liai mo­kyk­los ne­lan­kė apie sa­vai­tę.

REKLAMA

Pa­gal­bos iš tė­vų ne­su­lau­kė

Įvy­kį tarp Ku­me­čių pa­grin­di­nės mo­kyk­los mo­ki­nių pra­dė­jus tir­ti Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Vie­šo­sios tvar­kos sky­riaus Pre­ven­ci­jos po­sky­rio Ne­pil­na­me­čių rei­ka­lų pa­rei­gū­nų veik­los gru­pės spe­cia­lis­tams, po­li­ci­jo­je te­ko lan­ky­tis ir nu­ken­tė­jė­lio ma­mai, ir jį nu­skriau­du­sių vai­kų tė­vams. Ap­tar­ti įvy­kio bu­vo su­si­ti­ku­sios ir abi pu­sės be po­li­ci­jos pa­rei­gū­nų.

REKLAMA

I.Nor­kū­nai­tei per šį su­si­ti­ki­mą la­biau­siai įstri­go Mi­ros­la­vo se­niū­no Vy­tau­to Sin­ke­vi­čiaus, ku­rio duk­ra da­ly­va­vo kon­flik­te, el­ge­sys. „Jis įra­ši­nė­jo po­kal­bį, ne­gi tu­ri to­kią tei­sę? O dar la­biau pa­že­mi­no pa­sa­ky­mas „su­gal­vo­jai pa­si­pi­ni­gau­ti”. Aš iš jų nie­ko ne­pra­šiau, tik pa­sa­kiau, kad už ke­lio­nes į Aly­tų, Mi­ros­la­vą ir vais­tus su­mo­kė­jau apie tris šim­tus li­tų. Man trans­por­tą te­ko sam­dy­tis, ir vais­tai, vi­ta­mi­nai kai­nuo­ja”, - pa­sa­ko­jo I.Nor­kū­nai­tė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pats se­niū­nas ne­slė­pė įra­ši­nė­jęs po­kal­bį, ta­čiau gy­nė­si kal­bė­jęs apie pa­si­pi­ni­ga­vi­mą. Nu­ken­tė­ju­sio vai­ko ma­mos įvar­dy­tą su­mą už ke­lio­nes ir vais­tus se­niū­nas su­pra­to kaip pra­šy­mą tiek at­ly­gin­ti jam ir ki­to kon­flik­te da­ly­va­vu­sio ne­pil­na­me­čio tė­vams. Ki­to ne­pil­na­me­čio ma­ma taip pat 300 li­tų su­mą įvar­di­jo kaip mo­ters pra­šy­mą tiek at­ly­gin­ti. Ta­čiau vė­liau nu­ken­tė­ju­sio vai­ko ma­ma apie jo­kius vai­ko ve­žio­ji­mui pas gy­dy­to­jus ar vais­tams iš­leis­tus pi­ni­gus su kon­flik­te da­ly­va­vu­sių mo­ki­nių tė­vais ne­kal­bė­jo. Iki šios die­nos vie­ni­ša ma­ma, gy­ve­nan­ti iš 508 li­tų so­cia­li­nės pa­šal­pos ir 135 li­tų pa­šal­pos vai­kui naš­lai­čiui, ne tik ne­su­lau­kė pa­gal­bos iš vai­ką nu­skriau­du­sių ne­pil­na­me­čių tė­vų, bet ir at­si­pra­šy­mo.

REKLAMA

I.Nor­kū­nai­tės tei­gi­mu, tik pra­ėju­sios sa­vai­tės pa­bai­go­je jos vai­kas ga­vo laiš­ką iš se­niū­no duk­ros, ku­riuo ji at­si­pra­šė tre­čiak­la­sio. „Kar­tu su sū­num va­ži­nė­ja mo­kyk­li­niu au­to­bu­siu­ku, o at­si­pra­šy­mą rei­kė­jo pa­ra­šy­ti”, - ste­bė­jo­si aš­tuon­me­čio ma­ma.

Ji sa­kė, kad sū­nus iki šiol jau­čia gal­vos svai­gi­mą, kar­tais jam iš no­sies bė­ga krau­jas.

REKLAMA

Įra­šy­ti į po­li­ci­ją do­mi­nan­čių vai­kų ap­skai­tą

Ku­me­čių pa­grin­di­nė­je mo­kyk­lo­je dėl ne­lai­min­go at­si­ti­ki­mo mo­kyk­los kie­me bu­vo pa­ra­šy­tas spe­cia­lus ak­tas. Ja­me nu­ro­do­ma, kad iš­dy­kau­da­mi, vai­ky­da­mie­si vie­nas ki­tą du mo­ki­niai - aš­tun­to­kas ir de­vin­to­kas - už­kliu­dė ir par­tren­kė tre­čiak­la­sį. Nu­ro­do­mos ne­lai­min­go at­si­ti­ki­mo prie­žas­tys - ne­at­sar­gus el­ge­sys, iš­dy­ka­vi­mas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nu­ma­to­ma prie­mo­nė to­kiems atsitikimams išvengti - pra­di­nių kla­sių ir ki­ti šio­se kla­sė­se dir­ban­tys mo­ky­to­jai pa­ly­di ir įso­di­na į au­to­bu­są va­ži­nė­jan­čius pra­di­nu­kus.

Ku­me­čių pa­grin­di­nės mo­kyk­los di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­ja Ra­mu­tė Plyt­nin­kie­nė bu­vo nu­ste­bin­ta, ko­dėl do­mi­ma­si to­kiu įvy­kiu mo­kyk­lo­je. Pa­klaus­ta, ar mo­kyk­la tu­ri mo­ki­nių, įra­šy­tų į po­li­ci­ją do­mi­nan­čių vai­kų ap­skai­tą, pa­va­duo­to­ja pa­reiš­kė: „Iki šiol tik­rai ne.” Da­bar jau du šios mo­kyk­los mo­ki­niai, da­ly­va­vę kon­flik­te mo­kyk­los kie­me, ku­ria­me nu­ken­tė­jo tre­čiak­la­sis, at­si­ra­do šio­je ap­skai­to­je.

REKLAMA

Kaip tvir­ti­na­ma Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Ne­pil­na­me­čių rei­ka­lų pa­rei­gū­nų veik­los gru­pės spe­cia­lis­to Rai­mon­do Bud­rio nu­ta­ri­me, nu­sta­ty­ta, kad dvie­jų ne­pil­na­me­čių pa­da­ry­ta vei­ka tre­čiak­la­sio at­žvil­giu ati­tin­ka nu­si­kals­ta­mos vei­kos po­žy­mius, nu­ma­ty­tus Bau­džia­ma­ja­me ko­dek­se dėl fi­zi­nio skaus­mo su­kė­li­mo ir su­trik­dy­tos svei­ka­tos. Ta­čiau už šią vei­ką at­sa­ko­ma nuo 16 me­tų. Ka­dan­gi du ne­pil­na­me­čiai to­kio am­žiaus ne­tu­ri, iki­teis­mi­nį ty­ri­mą at­si­sa­ky­ta pra­dė­ti.

REKLAMA

Pa­te­ku­sie­ji į po­li­ci­ją do­mi­nan­čių vai­kų ap­skai­tą dau­ge­liu at­ve­jų yra ste­bi­mi iki vie­nų me­tų, jei­gu dau­giau ne­pa­da­ro vei­kų, rei­ka­lau­jan­čių įra­šy­ti į šią ap­skai­tą.

Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nų nu­ta­ri­mas dėl dvie­jų Ku­me­čių pa­grin­di­nės mo­kyk­los mo­ki­nių ga­lė­jo bū­ti ap­skųs­tas Aly­taus ra­jo­no apy­lin­kės vy­riau­sia­jam pro­ku­ro­rui. Ta­čiau šia tei­se ne­pa­si­nau­do­ta.

Alma MOSTEIKAITĖ

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų