REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ingredientai:

Ingredientai:

REKLAMA

125 g sviesto, kambario temperatūros

100 g rudojo cukraus 125 ml medaus, skysto

1 kiaušinis

375 g miltų

1 valgomasis šaukštas malto imbiero

1 arbatinis šaukštelis norimų prieskonių mišinio (cinamonas, kardamonas, gvazdikėliai ir t.t.)

1 šaukštelis sodos

Glazūrai:

20 ml raudonų maistinių dažų

20 ml žalių maistinių dažų

10 saldainių, papuošimui

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Sutarkuokite sviestą ir išplakite su cukrumi, medumi ir kiaušiniu. Į šią masę suberkite prieskonius, sodą, nugesintą su actu, ir suberkite miltus. Kai tešlą išminkysite, palaikykite šaldytuve 30 minučių. Iškočiokite du lakštus iki 4 mm storio. Iš tešlos išpjaustykite arba su formelėmis išspauskite sausainius. Sudėkite sausainius į kepimo skardas ir kepkite apie 10 minučių. Papuoškite sausainius maistiniais dažais ir saldainiais. Papuošimui galima naudoti ir medų, kaip tvirtinamąją priemonę, kad saldainiai laikytųsi.

Skanaus!!!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų