REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos rėmimo lėšos – ir alkoholikams?

Ak­me­nės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė­je pa­reng­ta pri­klau­so­my­bės nuo al­ko­ho­lio ma­ži­ni­mo pro­gra­ma 2013 me­tams bus fi­nan­suo­ja­ma iš ra­jo­no biu­dže­to. Tuo pa­čiu al­ko­ho­li­kai ga­li su­lauk­ti lė­šų ir iš svei­ka­tos rė­mi­mui skir­tos pro­gra­mos.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai kal­bė­ta šio mė­ne­sio pra­džio­je Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jo­je svars­tant ren­gia­mą pro­gra­mą.

REKLAMA

Jo­je nu­ma­ty­ta pa­gal­ba Ak­me­nės ra­jo­no gy­ven­to­jams, tu­rin­tiems pri­klau­so­my­bę nuo al­ko­ho­lio ir jų šei­mų na­riams įveik­ti su al­ko­ho­lio var­to­ji­mu su­si­ju­sias so­cia­li­nes pro­ble­mas.

Prog­ra­mo­je nu­ro­dy­tos pre­ven­ci­nės, in­for­ma­ci­nio po­bū­džio prie­mo­nės, skir­tos tei­gia­mam bend­ruo­me­nės po­žiū­riui į blai­vy­bę for­muo­ti, svei­kos gy­ven­se­nos nuo­sta­toms stip­rin­ti.

REKLAMA
REKLAMA

Tam ki­tais me­tais iš ra­jo­no biu­dže­to nu­ma­ty­ta skir­ti 60 tūks­tan­čių li­tų.

Šią su­mą įma­no­ma pa­pil­dy­ti ir Sa­vi­val­dy­bės vi­suo­me­nės svei­ka­tos rė­mi­mo spe­cia­lio­sios pro­gra­mos lė­šo­mis. Bū­tent tai pa­skelb­ta Ak­me­nės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės in­ter­ne­ti­nia­me pus­la­py­je.

Ta­čiau ne vi­si pri­ta­ria to­kiam fi­nan­sa­vi­mo šal­ti­niui. Mat kas­met ren­gia­ma svei­ka­tos stip­ri­ni­mo pro­jek­tų fi­nan­suo­ti iš Sa­vi­val­dy­bės vi­suo­me­nės svei­ka­tos rė­mi­mo spe­cia­lio­sios pro­gra­mos, bet ne vi­sa­da jo­je pa­kan­ka lė­šų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vie­na iš al­ko­ho­li­kams skir­tos pro­gra­mos ini­cia­to­rių Sa­vi­val­dy­bės So­cia­li­nės pa­ra­mos sky­riaus ve­dė­ja Alek­sand­ra Vis­man­tie­nė taip pat ne­pri­ta­ria, kad bū­tų pa­nau­do­tos svei­ka­tos rė­mi­mui nu­ma­ty­tos lė­šos.

Jos ti­ki­ni­mu, bū­tent tų lė­šų tik­rai ne­gaus pro­gra­mos vyk­dy­to­jai ir par­tne­riai, tarp ku­rių yra se­niū­ni­jos, ra­jo­no psi­chi­kos svei­ka­tos cen­tras, pir­mi­nės svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­gos, pe­da­go­gi­nė psi­cho­lo­gi­nė tar­ny­ba, lab­da­ros ir pa­ra­mos fon­das „Prieg­lobs­tis“, taip pat ne­vy­riau­sy­bi­nės or­ga­ni­za­ci­jos, dir­ban­čios svei­ka­tos ap­sau­gos ir so­cia­li­nė­je sri­ty­se.

REKLAMA

„Ta­čiau neuž­ker­ta­mas ke­lias ki­tiems pri­si­dė­ti prie pri­klau­so­my­bės nuo al­ko­ho­lio ma­ži­ni­mo pro­gra­mos 2013 me­tams, jei ko­kia ki­ta ne­vy­riau­sy­bi­nė or­ga­ni­za­ci­ja pa­reng­tų pro­jek­tą“, – sa­kė A. Vis­man­tie­nė.

Ši ga­li­my­bė nu­ma­ty­ta ir pa­reng­to­je pro­gra­mo­je, ku­rio­je nu­ro­dy­tas ir toks fi­nan­sa­vi­mo šal­ti­nis – „iš tei­sės ak­tų nu­sta­ty­ta tvar­ka gau­tų lė­šų“.

Prog­ra­mos pro­jek­tas yra pa­teik­tas Ak­me­nės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės ta­ry­bai tvir­tin­ti po­ryt įvyk­sian­čia­me Ta­ry­bos po­sė­dy­je.

Vytautas RUŠKYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų