REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjunga (ES) ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) susitarė skirti Graikijai naują finansinę paramą. Apie tai informuoja rbc, remdamasi Europos centrinio banko (ECB) vadovo Marijaus Dragio (Mario Draghi) pareiškimu.

REKLAMA
REKLAMA

Visa suma vienu kartu bus pervesta į Atėnų sąskaitas. M. Dragio nuomone, taip pavyks sumažinti neapibrėžtumą ES ir tuo pat metu sustiprinti pasitikėjimą tarp Graikijos ir kitų Bendrijos narių.

REKLAMA

Manoma, kad maždaug ketvirtadalį gautų lėšų šalis skirs biudžetui finansuoti ir dar apie pusę - bankininkystės sistemai rekapitalizuoti.

Nepatvirtintais duomenimis, sprendimui, priimtam Graikijos naudai, įtakos turėjo ryžtingos šalies vykdomos taupymo priemonės. Analitikai tikisi, kad labiausiai nuo krizės nukentėjusios šalies skola iki 2020 m. sumažės iki 120 proc. BVP. Šiuo metu šis rodiklis sudaro 144 proc.

Vokietija vadina Graikijos skolų nurašymą netikslingu. Pasak Berlyno, Balkanų šalies ekonomika toliau traukiasi, todėl net žymus skolos sumažinimas nesusilpnins spaudimo besitraukiančiam biudžetui.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų