REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismo antstoliai konfiskavo Baltarusijos žmogaus teisių gynimo centro "Vesna” biurą Minske. Tai pranešama organizacijos tinklalapyje.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio rytą į patalpas Nepriklausomybės prospekte Baltarusijos sostinėje atvyko teismo antstoliai, milicininkai, kviestiniai, taip pat dujininkai, kurie užantspaudavo vamzdžius. Kaip praneša "Interfax”, darbininkai sukrovė į sunkvežimį konfiskuotą turtą - biuro stalus, kėdes, sofą, kelis nedidelius kilimus, demontavo žaliuzes.

REKLAMA

Žmogaus teisių gynėjų biuras buvo įsikūręs centro "Vesna” vadovo Alesio Beliackio trijų kambarių bute. Praėjusių metų lapkritį jis buvo nuteistas 4,5 metų kalėti už vengimą mokėti mokesčius. Pagrindą žmogaus teisių gynėjo persekiojimui suteikė informacija apie jo sąskaitas užsienyje, kurią Baltarusijos valdžiai perdavė Lietuvos ir Lenkijos institucijos.

Šių metų pavasarį teismo antstoliai aprašė A. Beliackio turtą, kuris buvo įvertintas 2 tūkstančiais dolerių. Liepą teismas nusprendė konfiskuoti jo butą, kur 12 pastarųjų metų buvo centro "Vesna” biuras, valstybės naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų