REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Interpolas sulaukė pirmos vadovės moters. Pakeliui į šį postą Mireille Ballestrazzi įveikė daugybę karjeros iššūkių.

Interpolas sulaukė pirmos vadovės moters. Pakeliui į šį postą Mireille Ballestrazzi įveikė daugybę karjeros iššūkių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greitai kilo karjeros laiptais

Ji dievina policijos tyrėjo profesiją ir visada svajojo būti didelio štabo vadove. Dabar šios prancūzės svajonė išsipildė – ji atsisėdo į tarptautinės policijos organizacijos vadovės kėdę.

REKLAMA

„Jeigu kam patinka, tegul mano, kad yra kokia nors moteriška prieiga prie policininko darbo. Aš taip nemanau“, – tvirtino 58 metų M. Ballestrazzi. Ji tikino pirmiausia esanti operatyvi pareigūnė, kitus vertinanti be išankstinės nuomonės ir nepriklausomai nuo lyties ar kitų bruožų.

M. Ballestrazzi padarė įspūdingą karjerą. Ji gimė nedideliame Prancūzijos miestelyje, baigė antikinės literatūros ir kalbų mokslus, tačiau baigus studijas jos interesai visiškai pasikeitė. 1975 metais M. Ballestrazzi įstojo į Aukštąją policijos mokyklą.

REKLAMA
REKLAMA

Jau po metų ji didžiavosi komisaro rangu, o būdama 25-erių pradėjo vadovauti regioninei kovos su banditizmu grupei. M.

Ballestrazzi stebino veiklumu ir darbo rezultatais. Praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje prie jos pavardės jau buvo rašoma „vyriausioji komisarė“.

Paveikslų medžiotoja

Prancūzė išgarsėjo, kai buvo pervesta į kovos su meno kūrinių vagystėmis biurą. 1987 metais buvo pavogti keturi brangūs Jeano Baptiste‘o Corot paveikslai. Šansų atgauti vertybes buvo mažai, tačiau M. Ballestrazzi komanda sugebėjo tai padaryti. Paveikslai buvo rasti kitame pasaulio gale – Japonijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po dar kelių panašių bylų M. Ballestrazzi tapo nacionaline žvaigžde. Ji buvo paskirta policijos vadove skurdžiausioje Prancūzijos provincijoje – tuomet karščiausioje šalies vietoje – Ajače.

Galutinė stotelė – Interpolas

Nė vienas iššūkių nepakirto M. Ballestrazzi. Kolegos apie šią moterį kalba kaip apie tikrą kovotoją. Ji pati ne kartą yra prisipažinusi, kad visada ieškojo darbo, kurį dirbant nuotykiai ir darbo pareigos susijungtų. Eilinį kartą palypėjus karjeros laiptais prasidėjo jos „romanas“ su Interpolu.

Dabar visi laukia jos darbo rezultatų šiame svarbiausiame karjeros poste.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų