REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbą baigianti Vyriausybė ėmėsi naujo bandymo reglamentuoti, kaip turi būti elgiamasi su brangiomis dovanomis, kurias gauna valdžios atatovai.

REKLAMA
REKLAMA

,,Nuspręsta kreiptis į Seimo valdybą, kad būtų parengtos atitinkamos įstatymo pataisos, kurios labai aiškiai nustatytų taisykles, nes dabar visos dovanos virš šimto litų turi būti užfiksuojamos, kad valdininkai, gavę tas dovanas, nepateltų į viešųjų ir privačių interesų konfliktą”, - pirmadienį žurnalistams aiškino laikinai einantis pareigas susisiekimo ministras Eligijus Masiulis. Anot jo, pataisos reikalingos tam, kad ,,veiktų mechanizmas”.

REKLAMA

,,Mes galime įrašyti įstatyme, kad ir vieno lito vertės dovanas reikia deklaruoti, bet puikiai suprantame, kad nenustačius aiškaus mechanizmo, įstatymas bus pakibęs ir niekas jo nesilaikys. Kažkoks registravimas tų dovanų turi būti, tai turi atsispindėti viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje”, - sakė jis.

Anot E. Masiulio, dovanas, kurias gauna per oficialius vizitus, ,,parveži į ministeriją ir atiduodi”, o problemų ir nepatogumų gali kilti dėl kokios nors šventės proga gautos dovanos, ypač papuoštos specialia lentele su užrašu.

REKLAMA
REKLAMA

,,Gauni paveikslą, ant jo uždėta – Masiuliui 35 metų gimtadienio proga. Jo jau negali atiduoti į ministerijos fondą. Tavo čia yra, personalinis dalykas. Ir ką tada daryti? Ekspertas paprašys 500 litų už įvertinimą ir pasakys, kad paveikslas kainuoja 200 litų“, - aiškino jis.

Anksčiau dovanos ,,kainos riba” buvo 5 MGL lygi suma, o dabar valdininkams nereikia deklaruoti dovanos, pigesnės negu 100 litų. ,,Gaus kalakutą, užsideklaruos, ir tada galės valgyti”, - ironizavo E. Masiulis.

Jeigu pataisoms būtų pritarta, jos kadenciją baigiančios vyriausybęės nariams jau nebegaliotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų