REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena iš „Sveikatiados“ projekto veiklų „Sveikatiados takas“, kviesdamas mokinius į netradicines sveikos gyvensenos pamokas, aplankė jau penkias šalies mokyklas. Pirmą kartą ugdyti Lietuvos mokinių sveikos gyvensenos kultūrą pasitelktas interaktyvus, žaismingas bei pasaulyje plačiai paplitęs „Lobių medžioklės“ metodas. „Sveikatiados tako“ pamokas jau išbandė Vilniaus Aleksandro Puškino, Viršuliškių vidurinės mokyklos, Radvilų gimnazijos, Jono Pauliaus II progimnazijos bei Tauragės Tarailių pagrindinės mokyklos mokiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Netradicinėse pamokose moksleiviai „Lobių medžioklės“ principu ieškojo organizatorių paslėptų „lobių“ ir, GPS prietaisais nustatę koordinates bei pagrindinius sustojimo taškus, turėjo atsakyti į klausimus sveikatingumo tema. GPS technologijų naudojimas padėjo lengviau susikurti mokymosi aplinką už klasės ribų. „Lobių medžioklės“ metodas buvo pasitelktas ne tik siekiant pagerinti moksleivių žinias apie sveiką gyvenseną, bet ir norint padėti jiems daugiau sužinoti apie save, skatinti komandinį darbą bei kūrybinį mąstymą.

REKLAMA

Šias interaktyvias pamokas vedė profesionalūs neformalaus ugdymo mokymų vadovai Kasparas Laureckis ir Povilas Plūkas, kurie dirba su jaunimu ir taiko „Lobių medžioklės“ metodą .

Nevyriausybinės jaunimo organizacijos „Lentvario parko renesansas“ vadovas P. Plūkas teigia netikintis, kad sveiko gyvenimo būdo galima išmokti iš vadovėlio. O šis, dar tik pradedamas taikyti, švietimo metodas leidžia vaikams mokytis jiems patrauklia forma – pasineriant į pilną netikėtumų žaidimą. „Mums svarbu, kad užsiėmimų metu mokiniai atrastų savo sveikos mitybos ir gyvensenos formulę. Tikime, jog įgytos žinios bus asmeniškesnės ir kartu tvaresnės. Kiekvieną kartą vaikai, dalyvaudami šiame projekte, mane nustebina savo žiniomis. Praėjusio užsiėmimo metu visi išsižioję klausėmės, kaip penktokai pasakoja apie E621. Neįtikėtina.“, – sakė P. Plūkas.

Vaikai tokiam neįprastam laiko praleidimui taip pat neliko abejingi. „Pamoka buvo įdomi, linksma ir paskatino dar labiau domėtis sveika gyvensena ir „Lobių medžioklės“ žaidimu. Visiems labai patiko“, – prisipažino vienas iš lobių „Sveikatiados take“ ieškojusių mokinių. Sveikatos apsaugos ministerijos finansuotas projektas „Sveikatiados takas“ su interaktyviomis pamokomis apsilankys dar trijose mokyklose: Gedminų pagrindinėje mokykloje (Klaipėdoje), Janapolės pagrindinėje mokykloje (Janapolės miestelyje, Telšių raj.) ir Atžalyno pagrindinėje mokykloje (Telšiuose).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų