REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministerijoje įdiegta viešojo sektoriaus apskaitos ir ataskaitų konsolidavimo informacinės sistema (VSAKIS) sulaukė dėmesio viename svarbiausių pasaulio informacinių technologijų renginių „SAPPHIRE NOW“. Sistemos privalumus teigiamai įvertino ir jos naudotojai Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„SAPPHIERE NOW“ – tai kasmet pasaulinės verslo programinės įrangos gamintojos SAP organizuojamas renginys, kuriame be naujausių informacinių technologijų (IT) sprendimų pristatomi ir geriausi jų pritaikymo pavyzdžiai versle ir viešajame sektoriuje. Šiemet lapkritį Madride vykęs renginys pritraukė 11 tūkst. dalyvių iš viso pasaulio.

REKLAMA

Konferencijoje buvo pristatyta Lietuvos Finansų ministerijoje veikianti Viešojo sektoriaus apskaitos ir ataskaitų konsolidavimo informacinė sistema (VSAKIS). Su jos diegimo patirtimi dalyvius supažindinusi Finansų ministerijos Informacinių technologijų departamento direktorė Diana Seredokaitė teigė, kad Lietuva yra viena iš pirmųjų valstybių, visiškai įgyvendinusi viešojo sektoriaus apskaitos reformą ir įdiegusi tokios paskirties centralizuotą sistemą visame viešajame sektoriuje.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų projektas yra unikalus pasaulio mastu, todėl programinės įrangos gamintojas SAP pageidavo, kad pasidalintume patirtimi, kurią įgijome vykdydami apskaitos reformą ir pritaikydami gamintojo programinę įrangą konsoliduotosioms finansinėms ataskaitoms rengti valstybės mastu“, - kalbėjo D. Seredokaitė. VSAKIS yra centralizuota konsolidavimo informacinė sistema, skirta visų viešojo sektoriaus subjektų grupių, savivaldybių, valstybės ir nacionaliniam konsoliduotųjų finansinių ataskaitų rinkiniui parengti. Sistema pradėta naudoti pernai kovo mėn. ir šiuo metu apima apie 4200 viešojo sektoriaus subjektų, o sistemoje registruota apie 8000 naudotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VSAKIS įdiegta siekiant pagerinti viešojo sektoriaus subjektų finansinės informacijos kokybę ir palyginamumą, informacijos valdymą, skaidrumą bei atsakomybę už pateikiamus duomenis. Išankstiniai pirmosios VSAKIS naudotojų apklausos rezultatai rodo, kad šiuo metu įdiegtą sistemą teigiamai vertina daugiau kaip 60 proc. apklausoje dalyvavusių naudotojų. Pasak D. Seredokaitės, dauguma apklausos dalyvių sistemą įvertino 2-3 balais (vertinimų skalėje nuo 0 iki 3).

VSAKIS sistemos diegimas Finansų ministerijoje truko 16 mėnesių, projektas finansuotas ES paramos lėšomis. Sistema buvo kuriama SAP „BusinessObjects Financial Consolidation“ (SAP BFC) ir SAP „BusinessObjects Intercompany“ (SAP BOI) IT sprendimų pagrindu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų