REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Londono universiteto mokslininkai teigia, kad rūkymas kenkia ne tik kūnui, bet ir smegenims, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Ištyrus 8 800 žmonių, vyresnių nei 50-ies, paaiškėjo, kad smegenims kenkia ir aukštas kraujospūdis bei antsvoris, bet mažiau nei rūkymas. Mokslininkai pabrėžia, kad labai svarbu suprasti, jog gyvenimo būdas gali pakenkti ne tik kūnui, bet ir protui. Tyrimas aprašomas žurnale „Age and Ageing“.

REKLAMA

Mokslininkai surinko informaciją apie tyrimo dalyvių sveikatą ir gyvenimo būdą ir davė jiems atlikti įvairius testus, kuriais tikrino atmintį, gebėjimą išmokti ir samprotauti. Po ketverių ir aštuonerių metų tie patys žmonės buvo dar kartą ištirti.

Rezultatai parodė, kad padidėjusi rizika patirti širdies infarktą arba insultą yra susijusi su kognityvinių gebėjimų nusilpimu. Taip pat paaiškėjo, kad yra nuoseklus ryšys tarp rūkymo ir prastesnių testų rezultatų. Mokslininkai teigia, kad rūkalių protiniai gebėjimai silpsta greičiau nei nerūkančiųjų.

Norint išsaugoti aštrų protą patariama valgyti subalansuotą maistą, palaikyti sveiką kūno svorį, reguliariai mankštintis, prižiūrėti kraujo spaudimą ir cholesterolio lygį bei nerūkyti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų