REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sąžiningos kainos yra retas dalykas oro uostuose. Savo skrydžių laukianti klientų auditorija kartu su oro uostuose veikiančių parduotuvių veiklos išlaidomis sudaro pavojingą derinį, pasireiškiantį brangiomis maitinimo paslaugomis bei sukeltais mokesčiais už automobilio stovėjimą. Norintiems sutaupyti portalas Smartertravel.com, siūlo prieš tai atlikti tyrimą ir palyginti kainas, ypatingai, jei oro uostuose norite įsigyti prekę iš žemiau pateikiamo sąrašo.

REKLAMA
REKLAMA

Prekės be muito Priklausomai nuo oro uosto, kartais gali pasisekti surasti viliojantį prekių be muito pasiūlymą. Tačiau labai svarbu žinoti, kad prekių be muito parduotuvės dar negarantuoja gero pirkinio. „Prekės be muito praktiškai niekada nėra pasiūlymas eiliniam pirkėjui įsigyti pigų pirkinį, - dienraščiui „USA Today“ teigė kelionių gido portalo Frommers.com redaktorius Jasonas Clampetas. - Galite sutaupyti daug pinigų, jei rūkote šalyje, kur taikomi dideli mokesčiai, tačiau pastebėsite, kad elektronikos prekės, kosmetikos priemonės ar prabangos prekės savo šalyje ar internete dažniausiai kainuoja mažiau.“ Su tuo sutinka ir vartotojų teisių advokatas Edas Perkinsas. Lyginant tokių prekių kaip planšetiniai kompiuteriai „iPad“ ar alkoholiniai gėrimai kainas oro uostuose ir įprastuose prekybos centruose, galima atrasti nemažų skirtumų. Šią problemą išspręsti padėtų nedidelis tyrimas – prieš ketindami apsipirkti prekių be muito parduotuvėje palyginkite norimų pirkinių kainas internete.

REKLAMA

Užsienio valiuta Nors kartais tai tampa neišvengiama, oro uostai nėra pati geriausia vieta keisti valiutą, nes ten esantys valiutų keitimo biurai paprastai taiko didelius mokesčius. Be abejo tai yra labai patogu, tačiau nebent esate pasirengęs sumokėti didesnę kainą, pirkti ar parduoti valiutą oro uostuose nėra protingas pasirinkimas. Geresnis pasirinkimas būtų išsiimti užsienio valiutą iš bankomato toje šalyje, kur keliaujate, nes tokiu būdu bankas jums greičiausiai pasiūlys optimaliausią tarpbankinio valiutos keitimo kursą. Be to, prieš keliaudami į užsienio valstybę galite pasiskambinti į savo banką ir pasiteirauti apie užsienio valiutos perlaidų mokesčius.

REKLAMA
REKLAMA

Suvenyrai Planuokite iš anksto ir pirkite suvenyrus prieš atvykdami į oro uostą. Ten esančios suvenyrų parduotuvės dažniausiai siūlo brangesnius pirkinius, kuriuos kitur rasite kur kas pigiau. Be to, šiose parduotuvėse esantys suvenyrai neišsiskiria savo originalumu: marškinėliai su žymiomis šalies vietomis, taurės su miesto vaizdais ar raktų pakabukai. Kai kuriuose oro uostose galima rasti unikalių suvenyrų, kuriuos pagamino vietos menininkai. Vis dėlto patartina nusileidus lėktuvui skirti šiek tiek laiko ir išsinagrinėti pasiūlą, tuomet išsirinkti reikiamą prekę prieš išskrendant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaklo pagalvėlės Įstrigę oro uostų terminaluose keleiviai lengvai pasiduoda prieš vartotojus nukreiptoms įkainojimo schemoms, ypatingai tuomet, kai tai liečia patogias kelionės prekes, tokias kaip kaklo pagalvėlės. Norint išvengti permokėjimo, patartina šią patogią prekę įsigyti iš anksto ir nuolat ieškoti specialių pasiūlymų bei išpardavimų.

Bevielis internetas Nors daugelis oro uostų siūlo nemokamą bevielį internetą, kai kurie iš jų laikosi senų tradicijų ir apmokestina keleivius už interneto naudojimąsi. Pavyzdžiui, Johno F. Kennedy (JFK) oro uoste keleiviai gali naudotis internetu už 4,95 JAV dolerius per valandą.

REKLAMA

Maitinimas restoranuose Galbūt pastebėjote, kad oro uostuose esantys restoranai paprastai pateikia brangesnį meniu nei įprastai. Taip yra todėl, kad čia jų išlaidos yra didesnės nei miesto gatvėse. Atlikti tyrimai parodė, kad tų pačių patiekalų kainos skirtinguose oro uostuose gali smarkiai skirtis. Norėdami išvengti papildomų išlaidų, keliaujant patariame su savimi turėti namuose pasigamintų užkandžių.

Žurnalai Skirtinguose tos pačios šalies oro uostuose greičiausiai nepajausite didelio skirtumo pirkdami naujausią žurnalo „National Geographic“ numerį, tačiau būdami užsienyje turėtumėte būti budrūs. Importuoti žurnalai kainuoja kur kas daugiau, o oro uostuose esančios spaudos parduotuvės šias kainas gali dar labiau padidinti.

REKLAMA

Automobilio stovėjimas Labai dažnai už oro uosto ribų esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse sumokėsite mažiau nei oro uosto teritorijoje. Pavyzdžiui, JFK oro uoste automobilio stovėjimas ekonominės klasės vietoje pirmas 24 valandas kainuoja 18 JAV dolerių, o po to už kiekvieną 8 valandų laikotarpį turėsite primokėti po 6 JAV dolerius. Taigi palikus automobilį savaitei iš jūsų bus paprašyta sumokėti 126 JAV dolerius.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų