REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geros naujienos: dabar turi moksliškai patvirtintą pretekstą, kodėl lankaisi pikantiškuose tinklalapiuose. Nuo šiol gali drąsiai paaiškinti bosui, žmonai ar pats sau, kad taip elgiesi vien savęs tobulinimo tikslu.

REKLAMA
REKLAMA

Juk, pasak Tamperės (Suomija) mokslininkų, nuogų žmonių paveikslėliai stipriai stimuliuoja stebinčiojo smegenis (beje, tiek moterų, tiek vyrų) ir padeda gerokai greičiau įsisavinti informaciją.

REKLAMA

Tokią išvadą tyrinėtojai padarė išanalizavę smegenų sritis, atsakingas už veidų atpažinimą ir reakciją į juos. Bet tuomet paaiškėjo ir dar šis tas – kad šios sritys jautriai reaguoja į nuogų kūnų vaizdus.

Per testus bandomiesiems buvo rodomos įvairių žmonių nuotraukos: apsirengusių, tik su maudymosi kostiumais arba visai nuogų. Pasirodė, kad tiriamos smegenų srities aktyvumas didėjo einant nuo pirmosios fotografijos (apsirengusios) iki paskutinės (visai nuogos). Įdomu ir tai, kad nuotraukose galėjo net nesimatyti žmogaus veido – smegenų aktyvumas vis tiek augo.

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl taip yra? Mokslininkai atsakymo ieško evoliucijoje. Kaip teigė tyrimą atlikę autoriai: „Rūbai, slepiantys kūną nuo kitų akių, yra palyginti nesenas žmonijos išradimas.

Daugelį tūkstantmečių mes apsiėjome praktiškai be jų ir mūsų rūšies išlikimas tiesiogiai priklausė nuo to, ar sugebės senovinis žmogus susirasti sau tinkančią porą ir perduoti palikuonims savo genus. Todėl partnerio pasirinkimo mechanizmas rėmėsi būtent į vizualinį vertinimą ir vyko pagreitintu režimu.“ 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų