REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Paskutinio šių metų „Formulės 1“ sezono etapo – Brazilijos GP – kvalifikacijoje triumfavo „McLaren“ komandos pilotai Lewisas Hamiltonas ir Jensonas Buttonas, sumaišę kortas dėl čempiono titulo kovojantiems pilotams.

REKLAMA
REKLAMA

Nei Sebastianas Vettelis, nei Fernando Alonso trečiojoje kvalifikacijos dalyje nebuvo pajėgūs prilygti „McLaren“ pilotams, todėl turėjo tenkintis tik atitinkamai ketvirta ir aštunta pozicijomis.

REKLAMA

L.Hamiltonas ir J.Buttonas lentelės viršūnėje įsitvirtino jau po pirmųjų važiavimų. F.Alonso po pirmojo bandymo buvo penktas, o S.Vettelis, padaręs klaidą ketvirtajame posūkyje – tik šeštas.

Po antrojo savo mėginimo F.Alonso pakilo į ketvirtąją poziciją, tačiau netrukus ispanas buvo nustumtas keturiomis pozicijomis žemyn - į aštuntąją vietą. S.Vettelis antrojo mėginimo metu sugebėjo išvengti klaidų ir pakilo į ketvirtąją poziciją.

REKLAMA
REKLAMA

Markas Webberis ir Felipe Massa kvalifikacijoje pranoko savo komandos draugus, kvalifikavęsi atitinkamai trečioje ir penktoje vietoje.

Pastoras Maldonado ir Nico Hulkenbergas užėmė šeštąją ir septintąją pozicijas. Pirmąjį dešimtuką užbaigė Kimi Raikkonenas ir Nico Rosbergas.

Paskutinėje savo karjeros kvalifikacijoje dalyvavęs Michaelis Schumacheris liko tik keturioliktas. Vokietis atskleidė, kad jo bolidas sureguliuotas šlapiai trasai, todėl išreiškė viltį, jog lenktynėse jam seksis geriau.

Romainas Grosjeanas pirmojoje kvalifikacijos dalyje pasižymėjo atsitrenkdamas į Pedro de la Rosos bolido galą ir sulaužydamas savo „Lotus“ bolido priekinį sparną. Pasikeitęs sparną prancūzas grįžo į trasą, tačiau prasibrauti į antrąją kvalifikacijos dalį nesugebėjo ir turėjo tenkintis tik aštuoniolikta pozicija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš kvalifikacijos pradžią trasą buvo užklupęs lietus, todėl važiavimai prasidėjo džiūstančioje trasoje. Vis dėlto, vandens kiekis trasoje nebuvo didelis, todėl tai didelės įtakos galutiniams rezultatams neturėjo.

Brazilijos GP lenktynės prasidės rytoj (11-25), 18 val. Lietuvos laiku.

REZULTATAI:

Lewisas Hamiltonas

Jensonas Buttonas

Markas Webberis

Sebastianas Vettelis

Felipe Massa

Pastoras Maldonado

Nico Hulkenbergas

Fernando Alonso

Kimi Raikkonenas

Nico Rosbergas

Paulas di Resta

Bruno Senna

Sergio Perezas

Michaelis Schumacheris

Kamui Kobayashi

Danielis Ricciardo

Jeanas–Ericas Vergne

Romainas Grosjeanas

Vitalijus Petrovas

Heikki Kovalainenas

Timo Glockas

Charlesas Picas

Narainas Karthikeyanas

Pedro de la Rosa

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų