REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiant sumažinti šildymo kainas Kaune plinta mada kraustytis gyventi į sodus. Kauniečių negąsdina faktas, kad gyvenant sode buitis kasdien pareikalaus daugiau pastangų, informuoja "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

Kelionės į darbą, malkų kapojimas ir autonominė šildymo sistema yra nedideli „nepatogumai“, kainuojantys gerokai pigiau nei centrinis šildymas, už kurį jau gaunamos didžiulės nepaaiškinamos sąskaitos.

REKLAMA

Gyventojai pamažu renkasi ne tik malkas, anglis, bet ir katilus. Šiuo atveju nereikia taupyti norint nešalti. Už maždaug 230 litų nedideliame sodo name galima palaikyti 22 laipsnių temperatūrą, džiaugtis šildomomis grindimis.

Būtent šildymo kainos dažnai paskatina įsigyti namą. Neįrengtas namas leidžia susitvarkyti viską taip, kaip nori, o perkamas jau pastatytas namas leidžia ilgai nelaukti įkurtuvių. Tačiau nereikia apsigauti, kad viskas bus pigu, nes į šildymą sode taip pat reikia investuoti. Reikia mokėti už katilą, radiatorius, vamzdžius, etc. Tačiau investicijos būtinos ir norint šiltai gyventi bute, turinčiame centrinį šildymą, pavyzdžiui, langų ir durų keitimas ir sandarinimas.

REKLAMA
REKLAMA

Transporto išlaidos priklauso nuo pasirinktos gyvenamosios vietos. Paprastai artimame priemiestyje ar net ant miesto ribos esančios gyvenvietės nesukelia susisiekimo problemų nei vyresniems, nei jauniems šeimų nariams.

Gyvenimas sode turi ir kitų privalumų – nugarą ištiesinti ir pamankštinti leidžia darbai – sniego kasimas, žolės pjovimas. Tai taip pat yra galimybė darbo pamokyti vaikus, bei suteikti jiems erdvės.

Gyvenimas sode, be abejonės, turi daug pliusų ir minusų, kuriuos kiekvienas žmogus ar šeima vertina individualiai. Bet praktika rodo, kad tai tikrai gera išeitis norint gauti mažesnes šildymo sąskaitas ir tiksliai žinoti, kiek ir už ką yra mokama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų