REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdžia migruoja į Indiją

Šiau­lių mies­to va­do­vai vėl mig­ruo­ja – šian­dien iš­skren­da į In­di­ją. Šį ru­de­nį jie kas mė­ne­sį trau­kia į eg­zo­tiš­kas Ry­tų ša­lis. Sa­ko, kad rek­la­muo­ti Šiau­lių pra­mo­ni­nio par­ko. Val­džios ke­lio­nių tu­ras jau kai­na­vo apie 100 tūks­tan­čių li­tų eu­ro­pi­nių ir mies­to biu­dže­to lė­šų.

REKLAMA
REKLAMA

Pro­ga pa­ke­liau­ti

Į In­di­jos sos­ti­nę De­lį ke­liau­ja mies­to vi­ce­me­rė Dai­va Ma­to­nie­nė, Sa­vi­val­dy­bės In­ves­ti­ci­jų ir mies­to plėt­ros sky­riaus ve­dė­ja Ais­tė Ža­le­vi­čie­nė ir mies­to Ta­ry­bos na­rys Vy­tau­tas Juš­kus.

REKLAMA

„Vyks­ta­me su ofi­cia­lia Lie­tu­vos de­le­ga­ci­ja, Bal­ti­jos-In­di­jos pre­ky­bos rū­mai ke­lio­nę ini­ci­ja­vo, – aiš­ki­no „Šiau­lių kraš­tui“ A. Ža­le­vi­čie­nė. – Da­ly­vau­si­me tarp­tau­ti­nė­je in­ves­ti­ci­jų pa­ro­do­je, tik šį kar­tą be sten­do.“

REKLAMA
REKLAMA

Ke­lio­nei nau­do­ja­mi Šiau­lių pra­mo­ni­nio par­ko rin­ko­da­ros ir vie­ši­ni­mo pro­jek­to pi­ni­gai. Už juos su­reng­ta jau ket­vir­ta ke­lio­nė mies­to val­džios vy­rams ir mo­te­rims.

Ke­lio­nių tu­ras pra­dė­tas dar va­sa­rą. Bir­že­lį į Ru­si­jos So­či mies­tą vy­ko Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Vla­das Da­mu­le­vi­čius, A. Ža­le­vi­čie­nė ir mies­to Ta­ry­bos na­rys Vid­man­tas Ja­per­tas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rug­sė­jį į Ki­ni­ją su Lie­tu­vos de­le­ga­ci­ja vy­ko vi­ce­me­rė D. Ma­to­nie­nė ir In­ves­ti­ci­jų ir mies­to plėt­ros sky­riaus ve­dė­jos pa­va­duo­to­ja Ie­va Kas­čio­ny­tė.

Spa­lį į Ki­ni­ją iš­si­ren­gė mies­to me­ras Jus­ti­nas Sar­taus­kas ir vėl – V. Da­mu­le­vi­čius, V. Ja­per­tas ir A. Ža­le­vi­čie­nė.

REKLAMA

Kiek kai­nuo­ja, ne­sus­kai­čiuo­ja

Šiau­lių pra­mo­ni­niam par­kui vie­šin­ti yra skir­ta 508 tūks­tan­čiai li­tų: da­ly­vau­ti pa­ro­do­se, sten­dams, lanks­ti­nu­kams ir ke­lio­nėms. Mies­to biu­dže­tui pro­jek­tas kai­nuo­ja 56,5 tūks­tan­čio li­tų.

„90 pro­cen­tų lė­šų yra Eu­ro­pos Są­jun­gos pi­ni­gai, Sa­vi­val­dy­bės tik 10 pro­cen­tų“, – pa­brė­žė A. Ža­le­vi­čie­nė.

REKLAMA

Ji ti­ki­no, jog ke­lio­nė į In­di­ja bus „ne­bran­gi – apie 10 tūks­tan­čių li­tų“.

Iš­vy­ka į So­či kai­na­vu­si taip pat 10 tūks­tan­čių li­tų pro­jek­to lė­šų, į Ki­ni­ją – 8,4 tūks­tan­čio, kai vy­ko dvi mies­to at­sto­vės, ir 60 tūks­tan­čių li­tų, kai vy­ko val­džios vir­šū­nė­lė. Plius dar iš­leis­tos biu­dže­tos lė­šos dien­pi­ni­giams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ta­čiau Sa­vi­val­dy­bė­je sun­kiai su­skai­čiuo­ja­ma, kiek iš tie­sų kai­nuo­ja val­džios ke­lio­nės.

Aps­kai­tos sky­riaus skai­čia­vi­mu, ke­lio­nė į So­čį kai­na­vu­si pen­kis kar­tus bran­giau, nei tei­gia A. Ža­le­vi­čie­nė, – 50,6 tūks­tan­čio li­tų (da­ly­vi­mo pa­ro­do­je mo­kes­tis, bi­lie­tai, nak­vy­nė, vi­zos). Bet abi ke­lio­nės į Ki­ni­ją – esą tik 14,3 tūks­tan­čio li­tų. Tvir­ti­na­ma, kad ke­lio­nė į In­di­ją ne­kai­nuos 18 tūks­tan­čių li­tų.

REKLAMA

Ke­lia­vu­siems į So­či dien­pi­ni­gių at­sei­kė­ta 1680 li­tų, į Ki­ni­ją – iš vi­so 4225 li­tų. Į In­di­ją vyks­tan­tis V. Juš­kus dien­pi­ni­gių at­si­sa­kęs, ki­tos dvi ke­liau­nin­kės jų gaus po 630 li­tų.

Į Ry­tus – dėl ry­šių Eu­ro­po­je

„Ne į eks­kur­si­jas va­žiuo­ja­me, vers­li­nin­kai no­ri bend­rau­ti su val­džios at­sto­vais, – ti­ki­no A. Ža­le­vi­čie­nė. – Aiš­ku, nai­vu ti­kė­tis, kad in­ves­tuo­to­jai iš kar­to at­va­žiuos, bet mez­ga­mi ry­šiai.“

REKLAMA

Ta­čiau aiš­kė­ja, kad į Ry­tus va­žiuo­ta at­ras­ti Eu­ro­pos.

Po ke­lio­nių, ve­dė­jos tvir­ti­ni­mu, vyks­ta su­si­ra­ši­nė­ji­mas su Ant­ver­pe­no (Olan­di­ja) uos­tu, Vo­kie­ti­jos in­ves­tuo­to­jų rū­mais, Hel­sin­ky­je esan­čia in­ves­tuo­to­jų at­sto­vy­be. Šiau­lių lo­gis­ti­kos cent­ru su­si­do­mė­jęs prie Mask­vos ku­ria­mo lo­gis­ti­kos cent­ro ope­ra­to­rius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ki­tais me­tais pa­gal tą pa­tį vie­ši­ni­mo pro­jek­tą nu­ma­ty­tos dar ke­tu­rios ke­lio­nės. Bet in­ves­tuo­to­jų jau bus ieš­ko­ma Eu­ro­po­je – Bel­gi­jo­je, Olan­di­jo­je,Vo­kie­ti­jo­je, Skan­di­na­vi­jos ša­ly­se.

„Uni­ka­lus šan­sas“

Mies­to me­ras Jus­ti­nas Sar­taus­kas „Šiau­lių kraš­tui“ tei­gė, jog pro­jek­tas, pa­gal ku­rį ke­liau­ja­ma, yra „uni­ka­lus šan­sas“ gar­sin­ti in­ves­ti­ci­nes ga­li­my­bes Šiau­liuo­se.

REKLAMA

„Jei­gu už­si­da­ry­si­me, nie­ko ne­da­ry­si­me, tai nie­ko ir ne­bus, – aiš­ki­no me­ras. – Va­žiuo­ja­me į tas ša­lis, ku­rios tur­tin­gos, iš ku­rių ti­ki­mės kro­vi­nių į Šiau­lių oro uos­tą, lo­gis­ti­kos cent­rą. Į Bal­ta­ru­si­ją ne­va­žiuo­si, lėk­tu­vai su kro­vi­niais iš ten neatsk­ris.“

Tik J. Sar­taus­kas ma­no, jog ke­lio­nių kar­te­lę rei­kia pa­kel­ti iki „vals­ty­bi­nio, mi­nist­rų ly­gio“.

REKLAMA

Po ke­lio­nės į Ki­ni­ją me­ras pa­ty­rė, jog Sa­vi­val­dy­bės pri­si­sta­ty­mas tarp­tau­ti­nė­je pa­ro­do­je, ku­rio­je pri­si­sta­tė vals­ty­bės, bu­vo „sun­kiai su­pran­ta­mas“.

Šiau­lių pra­mo­ni­nia­me par­ke vei­kia kol kas tik vie­na vie­na įmo­nė. Ant­ros ga­myk­los sta­ty­ba pra­si­dės, dar trys pro­jek­tuo­ja­mos. Iš pen­kių in­ves­tuo­to­jų du yra už­sie­nio in­ves­tuo­to­jai. Į Šiau­lius juos at­ve­dė vie­tos vers­li­nin­kai.

Rūta JANKUVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų