REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per Seimo rinkimus piliečių pareikštą valią bandžiusi paneigti prezidentė Dalia Grybauskaitė gavo tautos antausį. Tai rodo lapkričio 9-19 dienomis surengtos visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" reprezentatyvios apklausos rezultatai, teigia „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

D.Grybauskaitės pareiškimus apie tai, jog referendume nepritarę Visagino atominės elektrinės statybai piliečiai neatspindi tautos nuomonės, arba tai, kad per rinkimus daug Seimo nario mandatų gavusių Darbo partijos atstovų neturi būti valdžioje, neigiamai įvertino ne tik daugelis nepriklausomų politologų, bet ir visuomenė.

Dar spalio pradžioje net 72,8 proc. žmonių prezidentę vertino palankiai ir tik 11,7 proc. nepalankiai. Dabar teigiamą nuomonę apie šalies vadovę turinčių apklausos dalyvių sumažėjo iki 59,1 proc., o neigiamą pažymį jai parašė jau 22,9 proc. gyventojų. Tai, kad D.Grybauskaitės autoritetas smarkiai susvyravo, rodo ir atsakymai į klausimą "Kurie Lietuvos visuomenės veikėjai geriausiai atstovauja jūsų interesams?", mat prezidentę pasirinko 15,9 proc. piliečių. Prieš mėnesį tokių buvo 23 proc., o rugsėjį - net 26,2 procento. Sumenko ir pasitikėjimas Prezidentūra kaip institucija. Šiuo metu ja pasitiki 48,1 proc. šalies žmonių, o nepasitiki - 20,5 proc. Spalio pradžioje šie skaičiai buvo atitinkamai 62,1 ir 13,4 procento. Reitingų karalienės D.Grybauskaitės karūnoje - vis mažiau deimantų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų