REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Penktadienio pavakare Vilniuje užsiliepsnojo pataisos namų, esančių Rasų gatvėje, gamybinės patalpos.

Penktadienio pavakare Vilniuje užsiliepsnojo pataisos namų, esančių Rasų gatvėje, gamybinės patalpos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 17:49 val.)  Vilniaus 2-iųjų pataisos namų vadovas Arvydas Ižička patvirtino, kad gaisras kilo gamybinėse patalpose. Pirminė versija, anot jo, – trumpas elektros jungimasis.

REKLAMA

Pavojus kaliniams nebuvo kilęs, bet dėl viso pikto iš uždūminto korpuso buvo išvesti 6 kaliniai. Iš viso tuo metu korpuse buvo apie 70 kalinių. „Panikos nekilo, viskas liko savo vietose“, – sakė pataisos namų direktorius.

Nors pagal iškvietimą atvyko gausios ugniagesių pajėgos, užgesinti kilusiam gaisrui užteko dviejų autocisternų. A. Ižičkos teigimu, nuostolių per gaisrą beveik nepatirta: „Tik dūmų apgadintas vietas teks kiek padažyti“.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 17:38 val.) „Pirmame aukšte po laiptais įrengtame sandėliuke degė šiukšlės ir seni baldai, buvo uždūminti antras ir trečias aukštai. 6 kaliniai išvesti su ugniagesių pagalba, panaudojus kopėčias. 

Niekas nenukentėjo, kaliniai dūmais neapsinuodijo. Gaisras buvo užgesintas“, – portalui Balsas.lt sakė ugniagesių atstovas Kšištofas Galinis.

Pasiteiravus, ar tai galėjo būti tyčinis padegimas, jis atsakė, jog gaisto priežastys yra tiriamos ir jas nustatys ekspertai.

Balsas.lt primena, kad tai jau ne pirmas gaisras laisvės atėmimo vietose. Sausį panaši nelaimė ištiko Lukiškių kalėjimą – tardymo izoliatorių, kur dūmais apsinuodijo devyni nuteistieji. Daugelis jų ilgą laiką praleido uždarytose kamerose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bendrasis pagalbos centras pranešimą apie gaisrą gavo 16:05 val. 

Į įvykio vietą išsiųstos ugniagesių pajėgos, informuota policija ir Greitosios medicinos pagalbos stotis.

Kadangi buvo stiprai uždūmintos patalpos, evakuojami kaliniai.

Balsas.lt žiniomis, dėl incidento į įvykio vietą vyko pataisos namų vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų