REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastaruoju metu „Facebook“ akcijų vertė kinta kaip orai Lietuvoje – ne dienom, o valandom. Jau praeitą trečiadienį visi biržos makleriai stebėjosi, kaip per 5 minutes socialinių tinklų lyderės akcijos pakilo 10 procentų. Tačiau dar labiau visi nustebo antradienį vakare, kai biržai užsidarant palyginti su praeitu mėnesiu „Facebook“ akcijų vertė buvo pakilusi lygiai 28 procentais.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį, spalio 19 dieną, viena „Facebook“ akcija buvo vertinama 19 JAV dolerių. Per mėnesį ši kaina pasiekė 24,32 dolerius ir praeito mėnesio rezultatą pagerino lygiai 28 procentais. Tai didžiausias akcijų šuolis nuo liepos mėnesio.

REKLAMA

Pasak rinkos analitiko Josho Constine, investuotojai šios dienos laukė ilgą laiką. Smulkūs spekuliantai akcijomis skuba parduoti vertybinius popierius, kol šie dar vertingi, o stambesni biržos žaidėjai superka šias akcijas tikėdami ilgalaike „Facebook“ sėkme. Vienintelis stambesnių investuotojų, šiomis dienomis palikusių „Facebook“, buvo Marcas Andreessenas, pardavęs savo akcijas už 54 milijonus JAV dolerių. Vis dėlto kiti stambieji investuotojai nepuolė parduoti turimų vertybinių popierių, todėl galima spręsti, kad „Facebook“ akcijų vertė dar augs.

Markas Zuckenbergas yra prižadėjęs sukurti geriausią socialinį tinklalapį pasaulyje ir puikiai supranta, kad tobulybei ribų nėra. Todėl kone kasdien žiniasklaidą pasiekia gandai apie sistemoje bandomas naujas funkcijas. Nesenai pasirodė gandai apie „Facebook“ sinchronizaciją su „iOS“ operacinėmis sistemomis ir realias dovanas, kurios bus pardavinėjamos tinklalapio naudotojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų