REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tytuvėnų vienuolyno stogą žada uždengti iki pavasario

Ki­tų me­tų va­sa­rio pa­bai­go­je tu­rė­tų bū­ti baig­tas deng­ti per­nai sau­sį gais­ro nu­nio­ko­to Ty­tu­vė­nų vie­nuo­ly­no sto­gas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo me­tu mon­tuo­ja­mos geg­nės bei sto­go konst­ruk­ci­ja, bus de­da­mas iš­ti­si­nis len­tų pa­klo­tas, ku­ris vė­liau bus už­deng­tas čer­pė­mis.

REKLAMA

Vie­nuo­ly­no sto­gui už­deng­ti nau­do­ja­mi drau­di­mo bend­ro­vės „Gjen­si­di­ge Bal­tic“ iš­mo­kė­ti 705 tūks­tan­čių li­tų drau­di­mo iš­mo­kų.

Drau­di­mo kom­pa­ni­ja yra nu­spren­du­si iš­mo­kė­ti apie mi­li­jo­ną 880 tūks­tan­čių li­tų, spa­lio mė­ne­sį gau­ta 705 tūks­tan­čių li­tų. Sto­gui at­sta­ty­ti pri­reiks apie mi­li­jo­no 300 tūks­tan­čių li­tų.

REKLAMA
REKLAMA

Lai­ki­nai Ty­tu­vė­nų pi­lig­ri­mų cent­ro di­rek­to­rės pa­rei­gas ei­nan­ti Sand­ra Sa­ba­liaus­kie­nė sa­kė, jog dar­bai pra­dė­ti spa­lio 22 die­ną.

Kon­kur­są lai­mė­jo UAB „Ei­ge­sa“ iš Vil­niaus, o sto­gą den­gia su­bran­go­vas – P. Rač­kaus­ko fir­ma „Ag­ro­tech“ iš Kel­mės.

„Ki­tiems dar­bams pa­pil­do­mo fi­nan­sa­vi­mo ke­ti­na­me kreip­tis į Vy­riau­sy­bę“, – sa­kė S. Sa­ba­liaus­kie­nė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo gais­ro nu­ken­tė­ju­si Ty­tu­vė­nų baž­ny­čia kol kas tu­rės ten­kin­tis lai­ki­nuo­ju sto­gu dėl už­si­tę­su­sių gin­čų su sta­ty­bos įmo­ne „Ir­dai­va“.

Vie­šų­jų pir­ki­mų tar­ny­ba dar rugp­jū­tį Ty­tu­vė­nų pi­lig­ri­mų cent­rą įpa­rei­go­jo nu­trauk­ti su „Ir­dai­va“ 1,97 mi­li­jo­nų li­tų su­tar­tį, ta­čiau su­si­tar­ti ge­ra­no­riš­kai ir be teis­mų kol kas ne­pa­vyks­ta.

Dėl to ne­sku­ba­ma skelb­ti nau­jo dar­bų kon­kur­so. Eks­per­tai yra įver­ti­nę ir nu­sta­tę, kad lai­ki­na­sis baž­ny­čios sto­gas žie­mą at­lai­kys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų