REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norvegijos Ilo kalėjimo administracija atsižvelgė į jame kalinčio teroristo 21 metų Anderso Breiviko prašymus ir šiek tiek pagerino jo buities sąlygas.

Norvegijos Ilo kalėjimo administracija atsižvelgė į jame kalinčio teroristo 21 metų Anderso Breiviko prašymus ir šiek tiek pagerino jo buities sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalinio advokatas pranešė, rašo Newsru.com, remdamasi Norvegijoje leidžiamu laikraščiu Verdens Gang, kad buvo atsisakyta kai kurių standartinių apribojimų, kurių tikslas – išvengti galimų kalinių bandymų nusižudyti. A.Breivikui leista kalėjimo kameroje turėti antrą drabužių komplektą bei išdavė specialią dėžę jiems laikyti. Jis taip pat gavo įprastą tušinį rašiklį – vietoje anksčiau turėto nepavojingo guminio rašiklio. Pastarasis sprendimas priimtas atsižvelgiant į kalinio skundus, kad rašymo priemonė esą neergonimiška ir dėl to jam vos po kelių minučių ima skaudėti ranką.

REKLAMA

A.Breivikui taip pat leista naudotis plastikiniais maišeliais šiukšlėms, jo kameroje atsirado ir knygų lentyna. Pranešama, kad netrukus teroristui bus suteikta galimybė kameroje klausytis muzikos – jis turės CD grotuvą.

Tai jau ne pirmas sąlygų šiam kaliniui pagerinimas. Prieš porą savaičių kaliniui jau buvo leista naudotis elektrine spausdinimo mašinėle, tačiau pastarasis vis tiek buvo nepatenkintas – jo netenkino naudojimosi mašinėle sąlygos. Pirmoje lapkričio pusėje A. Breivikui taip pat buvo leista naudotis nešiojamuoju kompiuteriu, tiesa, stebint kalėjimo administracijai. Iš anksto paprašęs leidimo, jis gali lankytis ir sporto salėje.

REKLAMA
REKLAMA

77 žmones nužudęs kalinys taip pat skundėsi, kad turi gerti šaltą kavą, kad jam neduodama drėkinamojo kremo, o kameroje be langų nėra oro drėkintuvo. Netiko jam ir antrankiai bei dar daug kitų dalykų, pavyzdžiui, kasdieninė krata, kurios metu jis turįs nusirengti nuogai.

„Aš labai abejoju, kad dar kur nors Norvegijoje yra įkalinimo vieta, kurioje sąlygos tokios nepakenčiamos”, – rašė A. Breivikas savo 27 puslapių skunde pataisos įstaigų administracijai.

Tačiau kai kurių šaltinių teigimu, A, Breiviko kamera laikytina sąlygiškai komfortiška. Ją sudaro trys kambariai po 8 kvadratinius metrus: miegamasis, „kabinetas” ir „sporto salė”, kurioje įrengtas bėgimo takelis ir jėgos treniruoklis. Tačiau nusikaltėlio tikriausiai netenkina tai, kad jis praktiškai neturi galimybės „pasirodyti viešumoje”, mano kai kurie ekspertai. Anot jų, nusikaltėlis savo skundais siekia vėl atkreipti į save dėmesį. Kitų nuomone, A. Breivikas, anksčiau pareiškęs, kad kalėjime jaučiasi gana komfortiškai, vis dėlto pajuto, kad griežtos kalėjimo sąlygos jį slegia.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų