REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Intriguojančios pažintys internetu, kai tenka aklai pasitikėti nepažįstamu kitoje kompiuterio ekrano pusėje sėdinčiu žmogumi – visada susijusios su rizika. Kas gali pasakyti, kad už „raumeningo, nuoširdaus ar turtingo“ pono anketos neslypi koks suvargęs nuo alkoholio ir narkotikų psichopatas?  Skamba dramatiškai, tačiau, kas gali paneigti? Bet ši istorija labiau susijusi su meile. Akla meile arba sunkiai suvokiamu proto užtemimu.

REKLAMA
REKLAMA

Viena 51-erių šiaulietė vakar kreipėsi į Šiaulių miesto policijos komisariatą. „Nuo rugsėjo 5 d. iki lapkričio 16 d. asmuo, su kuriuo susipažinau internetinėje svetainėje, prisistatęs JAV kariškiu R. D., tarnaujančiu Afganistane, apgaulės būdu išviliojo lygiai 196592 litus“, - tiesiai šviesiai savo problemą apibūdino nukentėjusioji.

REKLAMA

Policijos atstovai kategoriškai atsisakė teikti bet kokią informaciją, kuri susijusi su šiuo įvykiu: „Moteris ir taip daug prisikentėjo. Patirti dideli nuostoliai, todėl nenorime teikti išsamesnių komentarų.“

Balsas.lt lapkričio pradžioje aprašė vienos vilnietės istoriją, kuri buvo patekusi į tas pačias „kariškio“ pinkles. Moteris iš pradžių užsiregistravo vienoje pažinčių svetainėje. Po metų, rugsėjo 30 dieną ji gavo žinutę ir nuotrauką nuo vyriškio, kuris moteriai tikrai patiko. Moteris pradėjo su juo susirašinėti, sužinojo, kad jam treji metai iki pensijos, kad jis našlys, žmona mirė prieš 8 metus, ir dabar jų 8 metų dukrytę augina jo mama. Tada „gerbėjas“ paprašė pinigų. Netrukus moteris vėl gavo gerbėjo laišką, kuriame jis rašė negalintis atvažiuoti, nes neturi pinigų. Jis rašė, kad jam reikia už kažką sumokėti, bet Kabule jis neturi pinigų, kadangi jo sąskaita yra JAV, esą ten jam į sąskaitą moka algą. Ir aiškino, kad jeigu jam dabar kas nors padės, tai jis pas ją atvažiuos. Dar vėliau parašė, kad niekur kitur negauna pasiskolinti ir paprašė jos, aiškindamas, kaip jam nepatogu tai daryti, bet kai atvažiuos, iš karto atiduos.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių moteris atsakė, kad statosi namą ir neturi laisvų pinigų, bet dar po kelių dienų kartu su gerbėjo laišku gavo laišką neva iš JAV armijos, kuriame prašoma užpildyti tam tikrą formą dėl jo atostogų. Moteris ją užpildė ir nusiuntė. O tada atėjo pranešimas, kad už jo atostogų dokumentų paruošimą reikia sumokėti 850 dolerių. Čia turbūt ir yra ta suma, kurios jis negavo pasiskolinti. Na ir sumokėjo, išsiuntė perlaidą per vieną iš greitųjų perlaidų bendrovę. Pervesti reikėjo konkrečiam žmogui į Nigeriją. Nors dėl to moteriai kilo abejonių, tačiau „kariškio“ argumentai viską užglaistė. Vėliau jis vilnietei atsiuntė dokumentus ir įgaliojo ją tvarkyti dokumentus tai kompensacijai gauti. Tada ir paaiškėjo, kad 850 dolerių buvo tik pradžia.

„Ta įstaiga man parašė, kad pinigus į mano sąskaitą perves tik tada, kai pervesiu 4,5 tūkst. dolerių į tam tikrą sąskaitą. Kam jų reikia, nesupratau, pagalvojau, kad gal tiek kainuoja dokumentų sutvarkymas. Įstaiga man atsiuntė užpildyti dvi formas. Vienoje turiu pasižadėti viską laikyti paslaptyje, o kitoje prašo įrašyti visus mano duomenis, pradedant pavarde, adresu ir baigiant sąskaitos banke numeriu“, – pasakojo Balsas.lt pašnekovė. Moteris teigė tada jau supratusi, kad su ja žaidžiamas „nešvarus žaidimas“. Ji atlaikė spaudimą ir grasinimus bei išgelbėjo likusius savo pinigus, kurių istorijos pradžioje minimai šiauliečiai išsaugoti nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų