REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Molėtiškiai, siekdami atgaivinti krašto gyvenimą, pirmiausiai nusprendė atsigręžti į žinomus kraštiečius. Iš Molėtų kilę aktoriai ir dainininkai neliko abejingi kvietimui ir miesto kultūros centre subūrė pilną salę žmonių, atėjusių pasiklausyti jų dainų ar pasakojimų.

REKLAMA
REKLAMA

Molėtiškiai kviečia grįžti į gimtąjį kraštą žymius žmones ir juokais žada čia po lopinėlį žemės. Šįkart iš devynių kviestų žinomų teatro aktorių ir dainininkų atvyko septyni – molėtiškio Jono Braškio žmona Larisa Kalpokaitė, Regina Šilinskaitė, Audrius Bružas, Rolandas Kazlas, Alvydas Šlepikas, Vaida Genytė ir kiti.

REKLAMA

Atvykusieji perdaug savo pasiekimais nesididžiavo, tikindami, jog koncertuoti namuose – didesnė atsakomybė ir jaudulys.

„Šilta emocija matyti tuos veidus, kurių seniai nesu nemačiusi, malonu gauti gėlių iš savo matematikos mokytojos. O tos pamokos labai nemėgau mokykloje“, – teigė dainininkė V. Genytė.

„Taip kalbėti aukštaitiškai, kaip kalba Molėtuose, aš dar nepamiršau ir norėčiau, kad ir mano vaikai irgi nors truputį mokėtų kalbėti molėtiškai“, – sakė aktorius, režisierius R. Kazlas.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu ne molėtiškė, esu molėtų marti. Mano vyras iš Molėtų rajono, jis dalyvaudavo ir Vilniuje susitikime su molėtiškiais, o aš būdavau vairuotoja. Dabar esu dalyvė, o tai man kur kas labiau patiko“, – kalbėjo aktorė L. Kalpokaitė.

Pasižiūrėti į žymius kraštiečius susirinko pilna salė žmonių.

„Didžiausias autoritetas man – R. Kazlas, nes į jo spektaklius dažnai tenka nueiti. Labai geras aktorius, aš jį laikau savo idealu“, – tvirtino moksleivis Tomas Kildišius.

Iš Molėtų kilo kelios dešimtys žymių įvairių sričių specialistų, tačiau į pirmąjį „Sugrįžimų“ susitikimą nuspręsta pakviesti aktorius ir dainininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Emigracija vyksta ne tik į užsienį, bet ir į centrus – į Vilnių ir Kauną, ir kartu aktoriams. Taip siekiame aktoriams, kūrėjams sugrąžinti tėviškę, tėviškės jausmą. Jeigu neturi tėvų, gerbiamas aktoriau ir kūrėjau, jei jie mirę ir galbūt tik kauburėlis likęs, tai turi gerbėjus, kurie tave laiko neeiliniu“, – teigė renginio vedėjas Jonas Vaiškūnas.

Renginio organizatoriai sako, kad tokie susitikimai taps tradiciniai.

Zina PAŠKEVIČIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų