REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krepšinio specialistui Šarūnui Sakalauskui šių metų BEKO-LKL čempionatas palieka gerą įspūdį. Treneris teigiamai vertina ir lygos priimtą sprendimą dėl Kauno “Žalgirio” ir Vilniaus “Lietuvos ryto” dalyvavimo LKL reguliariajame sezone.

REKLAMA
REKLAMA

“Kitos komandos tampa lyg ir pagrindiniais LKL žaidėjais, nes „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ yra mažiau. Savo žiūrovo ugdymas dabar yra kitas labai svarbus žingsnis toms komandoms“, - pažymi Sakalauskas.

REKLAMA

- BEKO-LKL reguliarusis sezonas jau įsibėgėjo. Kokį įspūdį kol kas palieka čempionatas?, - lkl.lt paklausė Sakalausko. - Džiugina komandų pajėgumas, čempionate nėra aiškių lyderių. „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ priekyje, bet neaišku, kas treti, ketvirti, penkti....Grįžo nemažai stiprių žaidėjų, o tie pakeitimai, padaryti šią vasarą, turiu omeny sumažėjusį „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynių skaičių LKL reguliariajame sezone, mano nuomone, yra geri. LKL turi gana didelį iššūkį, nes paraleliai vyksta Vieningosios lygos turnyras (VTB), Eurolyga ir Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionatas. Tame kontekste reikia surasti vietą.

REKLAMA
REKLAMA

- Netrūksta „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ LKL reguliariajame sezone?

- Jie daug žaidžia kitose lygose, turime atsižvelgti į tai, kad vyksta gyvenime. Negalime reikalauti, kad grandai žaistų tik LKL ir niekur kitur, nes krepšinis susijęs su komercija, su dalyvavimu kitose lygose. Šie klausimai yra sudėtingi , bet pakeitimų LKL reikėjo, vertinu tokį žingsnį teigiamai. „Prienai“, „Juventus“, „Šiauliai“, „Neptūnas“ įgauna didesnį svorį, šios ekipos daugiau matomos. Kitos komandos tampa lyg ir pagrindiniais LKL žaidėjais, nes „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ yra mažiau. Savo žiūrovo ugdymas dabar yra kitas labai svarbus žingsnis toms komandoms. Manau, kad LKL rungtyniauja įdomių žaidėjų, dirba įdomių trenerių. Ateina naujoji trenerių – buvusių žaidėjų karta. Manau, kad tai gera karta. Matau perspektyvių trenerių , o gabiausius atrinks atkrintamosios varžybos. Tuomet matysis, kaip treneriai išlaviruos komandą, kaip elgsis ekstremaliose situacijose, kaip jie gali pakeisti komandos žaidimą , nulemti rungtynių baigtį, nes ne visuomet laimi stipriausias. Jei sugrįžo gabių žaidėjų, vadinasi, atėjo gabių trenerių, nes žaidėjai renkasi ne tik lygą, kurioje rungtyniaus, bet ir trenerius, su kuriais dirbs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- LKL trenerių kaita natūrali ar įtakota tam tikrų priežasčių?

- Kaita yra natūrali. Turime daug žaidėjų, kurie žaidė stipriuose klubuose, nacionalinėje rinktinėje ir jie renkasi trenerio kelią. LKL svarbi ne tik žaidėjų, bet ir trenerių ugdymo procese. Kuo ji stipresnė, tuo daugiau pajėgi išugdyti gerus trenerius. Visi žymiausi Lietuvos treneriai praėjo LKL - jie čia mokėsi, užsigrūdino.

- Kurios LKL komandos, jūsų nuomone, pranoko krepšinio mėgėjų , ekspertų lūkesčius?

- Pranoksta lūkesčius „Prienai“. Komandoje pasikeitė daug žaidėjų, visi sako, kad „Prienai“ dėl neaiškių priežasčių gerai žaidžia ir kažkada turėtų pradėti žaisti blogai. Bet „Prienai“ ir šiemet žaidžia gerai. „Šiauliai“ su jaunu treneriu pradėjo sezoną stabiliai, „Juventus“ su Ryčiu Vaišvila sėkmingai darbuojasi, taip pat Pasvalio „Pieno žvaigždės“. Kalbant apie Pasvalio komandą, nelengva jiems, žiūrint iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos pozicijų. Dideli miestai turi kitas galimybes krepšiniui, jo tradicijai plėtoti. Pasvalyje sunku įdiegti krepšinio kultūrą, matyti, kad nėra tradicijų, bet klubas dirba profesionaliai, ten ir darbas su jaunimu vyksta kiek žinau, todėl tai ilgalaikis projektas. Ši komanda nėra ta, kurią lengva nugalėti. Apskritai, džiugina, jog mažų miestų ekipos, tokios kaip „Prienai“ ir „Pieno žvaigždės“ šiuo metu yra pajėgesnės nei didžiųjų miestų antrosios komandos, kurios tokiu būdu yra papildomai motyvuojamos.

REKLAMA

- Grįžtant prie „Prienų“ komandos... Tai kur ta sėkmingo žaidimo paslaptis?

- Viso trenerių kolektyvo darbas ir klubo profesionalumas. Jei klubas nebūtų pakankamai profesionalus, tai rezultatai būtų 1-2 metus. „Prienai“ šiuo atžvilgiu demonstruoja stabilumą, kuris įrodo profesionalumą.

- Kurios ekipos dar nerodo to žaidimo, kokio buvo galima tikėtis?

- Manyčiau „Neptūnas“. Palyginus kokius žaidėjus, kokią bazę turi, norėtųsi iš šios komandos daugiau. Taip pat Panevėžio komanda startavo prasčiau, atsižvelgiant į ekipos sudėtį ir galimybes.

REKLAMA

- Čempionate daugiau nenuspėjamų ar prognozuojamų rezultatų?

- Daugiau neprognozuojamų, nes tarp komandų nėra didelio atotrūkio. Net tos komandos, kurios yra apatinėje lentelės vietoje nepralaimi dideliu skirtumu. Pavyzdžiui „Sakalai“ namuose „Šiauliams“ pralaimėjo tik rungtynių pabaigoje. Manau, kad laukia labai įdomios atkrintamosios varžybos. Jei LKL pavyks išlaikyti tokią intrigą keletą metų, tai turėtų ugdyti ir žaidėjų, ir klubų profesionalumą. Kai nėra tokio aiškaus lyderio, visiems yra prieinamos galimybės užimti aukštą vietą ir įsitvirtinti Lietuvos krepšinio olimpe. Daug metų tai buvo padarę „Šiauliai“, dabar atėjo „Prienai“, o apie šias dvi komandas sukasi daug palydovų, kurie sako, kad kitais metais mes būsime geresni nei jie. To reikia ir lygai, ir žiūrovams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- O kaip manote, „LSU - Baltai“ į LKL atvyko tinkamai pasiruošę?

- Sunku padaryti gilesnę analizę, nes nesu susipažinęs su klubo struktūra. Bet mėgėjiškai galiu pasakyti – kiekvienas naujas klubas, kuris ateina, jis sužiba pirmą sezoną. Nes žaidėjai ištroškę, išalkę, motyvuoti visose rungtynėse, niekas jiems nenusibodę, viskas nauja. Komanda labai gerai žaidžia ne tiek dėl meistriškumo, kiek dėl emocinio pakilimo ir kovingumo. To „LSU-Baltams“ trūksta.

- Jums įdomus šių metų LKL čempionatas?

- Taip. Džiaugiuosi, kad LKL vadovybė ryžosi naujovėms. Sveikinu šiuos žingsnius ir linkiu sėkmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų